To je to što me zanima!

Marvel otkrio prvog Kapetana Ameriku koji je homoseksualac

Novi lik Aaron Fischer 'otvoreno' je homoseksualna osoba koja se divi kapetanu Americi i bori se protiv zla kako bi pomogao onima koji su gotovo nevidljivi za društvo
Vidi originalni članak

Marvel je najavio da će ubrzo otkriti prvog homoseksualnog Kapetana Ameriku, lika koji postoji u stripovima već 80 godina.

U ograničenoj seriji 'Sjedinjene Države Kapetana Amerike', Steve Rogers (originalni Kapetan Amerika) i drugi likovi koji su još jednom navukli svoje kostime, odlaze na putovanje SAD-om kako bi pronašli njegov ukradeni štit. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pravi francuski Spiderman

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Putem susreću 'svakodnevne ljude iz svih sfera života' koji su se isto ogrnuli plaštem Kapetana Amerike kako bi obranili svoje zajednice - izjavili su iz Marvela. 

Jedan od tih svakodnevnih ljudi je novi lik Aaron Fischer, zvan Kapetan Američkih željeznica, 'neustrašivi tinejdžer koji je odlučio štititi bjegunce od kuće i beskućnike, poput njega'. 

Fischer će također postati prvi LGBTQ + lik u povijesti stripa koji nosi plašt Kapetana Amerike piše Rolling Stone.

- Kao transrodna osoba, sretan sam što mogu predstaviti otvoreno homoseksualnu osobu koja se divi Kapetanu Americi i bori protiv zla kako bi pomogao onima koji su gotovo nevidljivi za društvo. Dok sam ga crtao, pomislio sam, pa, Kapetan se bori protiv supermoćnih bića i gotovo uvijek spašava svijet, ali Aaron pomaže onima koji hodaju sami ulicom s problemima s kojima se svakodnevno susreću - izjavio je autor i umjetnik koji je osmislio ovu limitiranu seriju Jan Bazaldua.

- Aaron je nadahnut junacima homoseksualne zajednice: aktivistima, vođama i svakodnevnim ljudima koji se zalažu za bolji život - dodao je pisac Joshua Trujillo, koji je napisao Fischerovo prvo izdanje. 

- Zalaže se za potlačene i zaboravljene. Nadam se da će njegova debitantska priča odjeknuti među čitateljima i pomoći nadahnuti sljedeću generaciju heroja - dodao je.

JEDAN OD OMILJENIH OSVETNIKA Chris Evans više nije Kapetan Amerika? 'Bila mi je čast...'

Prvo izdanje Sjedinjenih Država Kapetana Amerike, s Fischerom, na policama trgovina će se pojaviti u lipnju.

Marvel je svoj prvi homoseksualni lik otkrio tek 1992. godine s Northstarom. U sljedećim desetljećima u njihovom stripovskom svemiru pojavilo se više LGBTQ + likova, uključujući junaka X-Men Icemana iz 2015.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Trump Jong Un 23.03.2021.

    Kapetan Amerika _os 2 😄

  • barica_30 22.03.2021.

    Sljedeca Wonderwoman ce biti crni muškarac koji je prije bio bijela žena.

  • Adisibio 22.03.2021.

    Kapetan koji iscijedi svaku kap zla iz zlikovaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare