Obavijesti

Show

Komentari 8

Marvel otkrio prvog Kapetana Ameriku koji je homoseksualac

Marvel otkrio prvog Kapetana Ameriku koji je homoseksualac

Novi lik Aaron Fischer 'otvoreno' je homoseksualna osoba koja se divi kapetanu Americi i bori se protiv zla kako bi pomogao onima koji su gotovo nevidljivi za društvo

VIDEO

Marvel je najavio da će ubrzo otkriti prvog homoseksualnog Kapetana Ameriku, lika koji postoji u stripovima već 80 godina.

U ograničenoj seriji 'Sjedinjene Države Kapetana Amerike', Steve Rogers (originalni Kapetan Amerika) i drugi likovi koji su još jednom navukli svoje kostime, odlaze na putovanje SAD-om kako bi pronašli njegov ukradeni štit. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pravi francuski Spiderman

Pokretanje videa...

01:01

- Putem susreću 'svakodnevne ljude iz svih sfera života' koji su se isto ogrnuli plaštem Kapetana Amerike kako bi obranili svoje zajednice - izjavili su iz Marvela. 

Jedan od tih svakodnevnih ljudi je novi lik Aaron Fischer, zvan Kapetan Američkih željeznica, 'neustrašivi tinejdžer koji je odlučio štititi bjegunce od kuće i beskućnike, poput njega'. 

Fischer će također postati prvi LGBTQ + lik u povijesti stripa koji nosi plašt Kapetana Amerike piše Rolling Stone.

- Kao transrodna osoba, sretan sam što mogu predstaviti otvoreno homoseksualnu osobu koja se divi Kapetanu Americi i bori protiv zla kako bi pomogao onima koji su gotovo nevidljivi za društvo. Dok sam ga crtao, pomislio sam, pa, Kapetan se bori protiv supermoćnih bića i gotovo uvijek spašava svijet, ali Aaron pomaže onima koji hodaju sami ulicom s problemima s kojima se svakodnevno susreću - izjavio je autor i umjetnik koji je osmislio ovu limitiranu seriju Jan Bazaldua.

Marvel

- Aaron je nadahnut junacima homoseksualne zajednice: aktivistima, vođama i svakodnevnim ljudima koji se zalažu za bolji život - dodao je pisac Joshua Trujillo, koji je napisao Fischerovo prvo izdanje. 

- Zalaže se za potlačene i zaboravljene. Nadam se da će njegova debitantska priča odjeknuti među čitateljima i pomoći nadahnuti sljedeću generaciju heroja - dodao je.

Chris Evans više nije Kapetan Amerika? 'Bila mi je čast...'
Chris Evans više nije Kapetan Amerika? 'Bila mi je čast...'

Prvo izdanje Sjedinjenih Država Kapetana Amerike, s Fischerom, na policama trgovina će se pojaviti u lipnju.

Marvel je svoj prvi homoseksualni lik otkrio tek 1992. godine s Northstarom. U sljedećim desetljećima u njihovom stripovskom svemiru pojavilo se više LGBTQ + likova, uključujući junaka X-Men Icemana iz 2015.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje