To je to što me zanima!

Maska Dartha Vadera prodaje se na aukciji za 3 milijuna kuna

Na dražbi će se naći još i naočale Harryja Pottera, haljina Judy Garland iz filma 'Čarbnjak iz Oza', lunarno vozilo koje je vozio Sean Connery u Jamesu Bondu iz 1971. i mnoge druge stvari
Vidi originalni članak

Rijetka maska i kaciga Dartha Vadera, nošene u jednom od ranijih filmova “Ratovi zvijezda”, ponudit će se na dražbi kasnije ovoga mjeseca zajedno s naočalama Harryja Pottera.

Dva kostima iz “Titanica”, koje su nosile zvijezde Kate Winslet (43) i Leonardo DiCaprio (44), zajedno s kostimom Dorothy iz "Čarobnjaka iz Oza" također idu na dražbu, a ponudit će ih aukcijska kuća Profiles in History.

Procijenjeno je da će se maska i kaciga Dartha Vadera prodati za najmanje 250.000 dolara (oko 1,6 milijuna kuna), a najviše 450.000 dolara (oko tri milijuna kuna), što znači da bi mogle postići jednu od najviših cijena ikada za primjerke iz kolekcije "Ratovi zvijezda".

Aukcijska kuća navodi da su maska i kaciga nošene na setu epizode "Imperija uzvraća udarac". Nosio ih je britanski glumac David Prowse (84), koji je fizički glumio zlikovca u prva tri filma znanstvenofantastične sage. Darthu Vaderu glas je posudio glumac James Earl Jones (88). 

- Bilo što iz originalne trilogije krajnje je teško naći - izjavio je Brian Chanes iz aukcijske kuće.

Očekuje se da će naočale koje je nosio Daniel Radcliffe (30) u prvom filmu “Harry Potter i Kamen mudraca" iz  2001. postići cijenu oko 30.000 dolara.

Lunarno vozilo koje je vozio glumac Sean Connery (89) u filmu o James Bondu “Dijamanti su vječni” iz 1971. procjenjuje se na 600.000 dolara. Crno-bijela haljina koju je nosila dvojnica Judy Garland u "Čarobnjaku iz Oza" 1939. mogla bi biti prodana za iznos od 350.000 do 500.000 dolara. Na dražbi 25. i 26. rujna u Los Angelesu također će biti ponuđeni predmeti iz filmova “Alien,” “King Kong,” “Zvjezdane staze" i  “Operacija Svemir".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.09.2019.

    naci ce se neki bogataš koji će je kupiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare