To je to što me zanima!

Maska koju je nosio psihotični ubojica nalazi se u Zagrebu

Prije osam godina na horor konvenciji u Las Vegasu upoznao je Dicka Warlocka koji je utjelovio manijakalnog ubojicu Michaela Myersa u filmu ‘Noć vještica’, a od njega je kupio Jasonovu masku
Vidi originalni članak

Zagrepčanin Dario Latinović (37) oduvijek je volio horore, a jedan od dražih mu je 'Petak 13'. Prvi put ga je pogledao krajem 80-ih te se, kaže, odmah zaljubio u lik i djelo fiktivnog lika Jasona Voorheesa.

Prije osam godina na horor konvenciji u Las Vegasu upoznao je glumca Dicka Warlocka (78) koji je utjelovio manijakalnog ubojicu Michaela Myersa u filmu ‘Noć vještica’. On je ujedno bio i prvi vlasnik čuvene Jasonove maske.

- Dobio ju je kao uspomenu jer je bio vođa kaskadera u petom nastavku. Od njega sam je kupio - ispričao nam je Dario koji je zbog maske potegnuo čak do Indianapolisa.

Zagriženi ljubitelj hororaca uspio je nabaviti originalnu hokejašku masku koju je u filmu nosio psihotični ubojica dok je tamanio svoje žrtve, razuzdane tinejdžere. Prvi nastavak filma izašao je 1980., a uslijedilo je još 11 nastavaka. Prvotno se film trebao zvati 'Duga noć u krvavom kampu', ali je redatelj smatrao da će asocijacija s 'nesretnim' danom donijeti više novca. Pokazalo se da je bio u pravu jer je ukupna zarada bila gotovo 420 milijuna kuna.

- Svaki 'nesretni' petak 13. najradije provodim uz istoimeni film, a čuvena maska gleda me iz prikrajka. Nikad nisam mislio da će krasiti moj dom - kazao je Zagrepčanin. Kaže da je ona dospjela u njegove ruke spletom okolnosti i umijeća trgovanja. 

- Prilično je teško doći do takvih predmeta, s obzirom na to da su vrlo skupi i traženi, a moju masku zovu ‘Svetim Gralom horor memorabilija’ - nastavlja Latinović, koji nije htio reći koliko ju je platio.

O prodaji ne razmišlja, ali postoji mogućnost da je za nekoliko godina odnese na aukciju u Los Angeles.

- Čak imam nekih konkretnih ponuda iz Amerike, ali još ‘mirujem’ - kaže Dario kojemu je i kolekcionarstvo umjetnina velika strast.

Legendarnu masku koju je Jason stavio tek u trećem nastavku filma čuva u sefu, daleko od znatiželjnih pogleda. Vadi je samo u posebnim prilikama, ali s njom još nije zastrašivao prijatelje.

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da će hokejaška maska najpoznatijeg filmskog ubojice jednog dana završiti u Zagrebu, a kamoli kod mene - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • barbaboro 13.04.2018.

    meni je daleko najbolji horor "Preskazanje" ("The Omen", 1976.), s Gregory Peckom i Lee Remick. U tom filmu nema ni kapi krvi ni ikakvih "kasapljenja", a ipak mi je užasno stravičan film. Poslije njega - "Istjerivač đavola" (The Exorcist", 1973.).

  • 13.04.2018.

    strava i užas od filma

  • Puky_gbr 13.04.2018.

    Psihotični ubojica koji se maskirao u "ljubičicu belu" nalazi se u beogradu - "kuća cveća".

Komentiraj...
Vidi sve komentare