To je to što me zanima!

Matanić oštro kritizirao odluku Vrhovnog suda: 'Jedan je svijet i ne zaslužuje toliku mržnju'

U petak je Vrhovni sud presudio da se pravo na pobačaj ne nalazi u ustavu SAD-a pa o tom pitanju zakone trebaju donositi savezne države, a redatelj je o tome imao što za reći
Vidi originalni članak

Redatelj Dalibor Matanić (47) komentirao je odluku Vrhovnog suda u SAD-u kojom se ustavno poništava pravo žena na pobačaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jedan je svijet i ne zaslužuje toliku mržnju. Ne brinite žene, ovo zlo koje je presudio američki vrhovni sud u Trumpovoj režiji, na kraju dana samo je ništavna kap u moru/svijetu slobode prava za kojeg se svi borimo. PS i neka ova divna serija nikad ne postane stvarnost, neka ostane samo online,' napisao je redatelj Dalibor Matanić u objavi na svom Instagram te uz tu poruku objavio fotografiju iz serije 'Sluškinjina priča'.

Serija prati glavnu junakinju June, plodnu ženu koja živi kao konkubina zapovjedniku i njegovoj ženi u distopijskom društvu. Iako je prisiljena pristati na njihova stroga pravila i uvjete, nada se da će biti slobodna i ponovno se spojiti sa svojom kćeri koja joj je oduzeta.

Podsjećamo, Vrhovni sud SAD-a u petak je poništio presudu iz 1973. u slučaju Roe protiv Wadea o kojoj je pobačaj postao ustavno pravo u cijelom SAD-u. Tada je vrhovni sud tvrdio da to proizlazi iz prava na privatnost koje se nalazi u ustavu.

ŠOKANTNA ISPOVIJEST Sharon Stone otkrila: 'Izgubila sam devetero djece pobačajem'

U petak je Vrhovni sud presudio da se pravo na pobačaj ne nalazi u ustavu SAD-a pa o tom pitanju zakone trebaju donositi savezne države.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • frc_1991 26.06.2022.

    Matanoviću ne laprdaj

  • danyyyy 25.06.2022.

    Gdje se ovaj bunike najeo pa kritizira odluku vrhovnog suda SAD-a!

Komentiraj...
Vidi sve komentare