To je to što me zanima!

Detalj u 'McMafiji': BBC-jeva hit serija reklamira Konzum

Top vijesti iz naše zemlje Britanci su odlučili iskoristiti kao ključan ‘začin’ u svojoj krimi seriji. Na setu u Hrvatskoj angažirali su više od 150 domaćih filmskih djelatnika i čak tri tisuće statista
Vidi originalni članak

Britanska serija inspirirana međunarodno organiziranim kriminalom 'McMafia' suptilno je spomenula i ostavštinu najpoznatijeg hrvatskog bjegunca u Britaniji Ivice Todorića. Glavni glumac James Norton u jednoj od scena vozi se u luksuznom automobilu sa suradnikom, a u odrazu stakla vidi se logo trgovačkog lanca Konzum. 

Radnja serije koja je nedavno imala premijeru odvija se od Velike Britanije, preko Katra, do Izraela i Turske. Snimali su je i po Lijepoj Našoj, od Zagreba i Rovinja do otoka Paga i Splita.

- Lokacije su sjajne. Divna obala, živahni gradovi. Velika prednost je ekipa, svi su tako dobri u svom poslu, ali su i ponaosob divni ljudi, cijelo su se vrijeme brinuli da uživamo u poslu. Tako su ponosni što su Hrvati, njihova ljubav prema zemlji je zarazna i prenosi se na goste - rekao je Norton o iskustvu snimanja u Hrvatskoj. 

Glumac iz 'Doline sreće', 'Grantchestera' te 'Rata i mira' iskazao se u akcijskim scenama, pa ga mnogi vide kao potencijalnoga tajnog agenta 007. 

Na setu u Hrvatskoj angažirali su više od 150 domaćih filmskih djelatnika i čak tri tisuće statista. Zapažene uloge u seriji ostvarili su Nina Violić, Lucija Šerbedžija, Goran Navojec, Željko Vukmirica, Vanja Matujec, Romina Tonković... 

Još nije poznato je li seriju imao prilike pogledati poduzetnik Ivica Todorić. Možda taj podatak bude spomenuo u svom blogu iz britanske metropole...

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Zeleni_Zub 07.01.2018.

    Prava drzava za snimanje serije statista ko u prici

  • Morbius 07.01.2018.

    U Hrvatskoj su svojevremeno serija Mucke bile jako popularne sto samo pokazuje sto Hrvati najvise vole.Muljati.:) Nacija kriminalaca samo takva.

  • Kriticar87 07.01.2018.

    Hrvatska zemlja od junackog i hrabrog stasa dosla do pokvarenog glasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare