To je to što me zanima!

Mega Muzika Fender nagrada u utorak se dodjeljuje 10. put

Odbor nagrade, koji je sačinjen od vrhunskih stručnjaka iz svijeta glazbe, odlučio je da ove godine dobitnici budu glazbenici koji su glazbom obilježili prošlo desetljeće
Vidi originalni članak

Mega Muzika Fender nagrada u utorak se dodjeljuje po deseti put, a to je ujedno i jedina takva nagrada u Hrvatskoj. Dodjela nagrada će biti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, s početkom u 20 sati, a radi se o iznimnom doprinosu u jazz, blues i rock glazbi.

Odbor nagrade, koji je sačinjen od vrhunskih stručnjaka iz svijeta glazbe, odlučio je da ove godine dobitnici budu glazbenici koji su svojom glazbom obilježili proteklo desetljeće u Hrvatskoj, ali i u regiji.

"10 godina je prošlo, a kao da je jučer bilo kada sam se nekom čudnom slučajnošću,  našao na istoj pozornici s Jaff Beckom i John Paul Jonesom, svojim idolima, da primimo nagradu Fender. Istina oni za svoje nemjerljive zasluge u stvaranju glazbe, a ja za najveći porast prodaje fenderovih glazbala u Europi.

I to mi je dalo ideju, Fender nagrada,  rock glazbenicima,  jer  su toliko doprinjeli širenju lijepog i tolikima su  bili razlog da sviraju.   Glazba  daju nadu i kad je nema,  ljubav i tamo gdje ljubav rijetko zalazi i  ne priznaje  podjele prema boji kože, nacionalnosti ili nekom drugom opredjeljenju, već samo na dobre i manje dobre,  a i tima manje dobrima daruje samo  ljubav.  To su sati  vježbanja, godine truda i borbi sa vjetrenjačama, a samo je  jedna želja – učiniti svijet ljepšim i boljim. Jer da glazba utihne, bilo bi to kao da ptice prestanu pjevati, lišće šuštati na vjetru, more šaputati moreplovcima.

Danas sam sretan, jer  od prve ideje, od pristanka Fendera i Rolanda da budu potpora takvoj nagradi, do danas je prošlo  deset godina.  Deset puta su dodijeljene nagrade a da se niti jedne godine nisu ponovile. Tek ove godine pokušali smo izmjeriti nemjerljivo, nagraditi one,  za koje vjerujemo da su ipak malo više od drugih značili,  i dali,  u ovoj kratkoj povijesti  Rocka u Hrvatskoj. Ako smo nekog izostavili ili povrijedili, već sam rekao mjerimo nemjerljivo .

Svakako se želim zahvaliti HGU-niji, bez čije potpore bi sve to bilo neizvedivo. Goranu Penavi – Pišti i Tomasu Krkaču, koji su  nesebično od početka dali svoje vrijeme i trud da bi ova nagrada zaživjela. Simpyju i Draženu Buhinu – Buhi, s kojim iako nas je u ovim zemaljskim dimenzijama napustio, u mislima razgovaram svaki dan, i naravno medijima koji nas uporno i ustrajno zaobilaze, jer živimo  u doba izokrenutih i lažnih vrijednosti koje se mjere samo novcem.  Blues, Jazz i Rock daju nam ono što novac nemože dati, daruju nam sreću življenja, sreću da radimo što volimo i prolazimo kroz život sa lijepim ispod ruke. "

Adonis Dokuzović

Idi na 24sata

Komentari 6

  • twinsi2 23.11.2013.

    Htjela bih samo reći Gospodinu Adonisu da me ovaj dio dirnuo u dušu :"Jer da glazba utihne, bilo bi to kao da ptice prestanu pjevati, lišće šuštati na vjetru, more šaputati moreplovcima." Slažem se u potpunosti:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare