Obavijesti

Show

Komentari 6

Mega Muzika Fender nagrada u utorak se dodjeljuje 10. put

Mega Muzika Fender nagrada u utorak se dodjeljuje 10. put
1

Odbor nagrade, koji je sačinjen od vrhunskih stručnjaka iz svijeta glazbe, odlučio je da ove godine dobitnici budu glazbenici koji su glazbom obilježili prošlo desetljeće

VIDEO

Mega Muzika Fender nagrada u utorak se dodjeljuje po deseti put, a to je ujedno i jedina takva nagrada u Hrvatskoj. Dodjela nagrada će biti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, s početkom u 20 sati, a radi se o iznimnom doprinosu u jazz, blues i rock glazbi.

Odbor nagrade, koji je sačinjen od vrhunskih stručnjaka iz svijeta glazbe, odlučio je da ove godine dobitnici budu glazbenici koji su svojom glazbom obilježili proteklo desetljeće u Hrvatskoj, ali i u regiji.

"10 godina je prošlo, a kao da je jučer bilo kada sam se nekom čudnom slučajnošću,  našao na istoj pozornici s Jaff Beckom i John Paul Jonesom, svojim idolima, da primimo nagradu Fender. Istina oni za svoje nemjerljive zasluge u stvaranju glazbe, a ja za najveći porast prodaje fenderovih glazbala u Europi.

I to mi je dalo ideju, Fender nagrada,  rock glazbenicima,  jer  su toliko doprinjeli širenju lijepog i tolikima su  bili razlog da sviraju.   Glazba  daju nadu i kad je nema,  ljubav i tamo gdje ljubav rijetko zalazi i  ne priznaje  podjele prema boji kože, nacionalnosti ili nekom drugom opredjeljenju, već samo na dobre i manje dobre,  a i tima manje dobrima daruje samo  ljubav.  To su sati  vježbanja, godine truda i borbi sa vjetrenjačama, a samo je  jedna želja – učiniti svijet ljepšim i boljim. Jer da glazba utihne, bilo bi to kao da ptice prestanu pjevati, lišće šuštati na vjetru, more šaputati moreplovcima.

Danas sam sretan, jer  od prve ideje, od pristanka Fendera i Rolanda da budu potpora takvoj nagradi, do danas je prošlo  deset godina.  Deset puta su dodijeljene nagrade a da se niti jedne godine nisu ponovile. Tek ove godine pokušali smo izmjeriti nemjerljivo, nagraditi one,  za koje vjerujemo da su ipak malo više od drugih značili,  i dali,  u ovoj kratkoj povijesti  Rocka u Hrvatskoj. Ako smo nekog izostavili ili povrijedili, već sam rekao mjerimo nemjerljivo .

Svakako se želim zahvaliti HGU-niji, bez čije potpore bi sve to bilo neizvedivo. Goranu Penavi – Pišti i Tomasu Krkaču, koji su  nesebično od početka dali svoje vrijeme i trud da bi ova nagrada zaživjela. Simpyju i Draženu Buhinu – Buhi, s kojim iako nas je u ovim zemaljskim dimenzijama napustio, u mislima razgovaram svaki dan, i naravno medijima koji nas uporno i ustrajno zaobilaze, jer živimo  u doba izokrenutih i lažnih vrijednosti koje se mjere samo novcem.  Blues, Jazz i Rock daju nam ono što novac nemože dati, daruju nam sreću življenja, sreću da radimo što volimo i prolazimo kroz život sa lijepim ispod ruke. "

Adonis Dokuzović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina