To je to što me zanima!

Meghan je dobila kraljevski grb: Kraljica ga pomno dizajnirala

Plava boja na grbu simbolizira kalifornijsku obalu, zlatne trake su simboli Meghanine domovine, a tri pera predstavljaju komunikaciju i moć riječi
Vidi originalni članak

Dizajn grba nove pripadnice kraljevske obitelji Meghan Markle (36) odobrila je sama Elizabeta II. (92), a na njegovom kreiranju je surađivala s College of Arms, kraljevskom korporacijom koja stvara profesionalne oružare. Kraljica je zahtijevala da motiv bude i osoban i reprezentativan, a s njezinim odabirom se složio i Thomas Woodcock (67), glavni kraljevski oružar i stariji činovnik na College of Arms. 

Plavi dio štita na Meghaninom grbu simboliziran Tihi ocean u kojem se nalazi kalifornijska obala, a dvije zlatne trake na njemu su simboli sunca domovine vojvotkinje od Sussexa. Tri pera predstavljaju komunikaciju i moć riječi. Ispod štita u travi se nalaze zlatni makovi koji su inače državni cvjetovi Kalifornije te je pokraj njih cvijeće wintersweet koje inače raste kod Kensingtonske palače.

Meghan ima i lava koji se nalazi na grbu njezinog muža, princa Harryja (33) jer je inače običaj da pripadnice kraljevske obitelji dobiju neki od suprugovih simbola. Na štit se s desne strane 'naslanja' bijela ptica pjevica koja s perjem tvori moć komunikacije. 

NAKON SVADBE Meghan se 'upristojila': Počela slijediti pravila i nosi najlonke

Vojvotkinja od Sussexa je dobila i svoj vijenac koji se sastoji od križa čija se četiri dijela sužavaju u središtu, cvijeta fleur-de-lys koji je zapravo stilizirani simbol povezan s francuskom krunom te dva lista jagode. 

RADILA TORTU 250 SATI Poslastica: Harry i Meghan postali torta u stvarnoj veličini

- Dobar dizajn za grb je gotovo uvijek jednostavan i ovaj od vojvotkinje od Sussexa će odlično izgledati u britanskoj kraljevskoj povijesti - rekao je Woodcock. 

'KRUŽI' STARI INTERVJU Voditelj rekao Meghan da je glatka poput dupina: Ljigav si!

Stručnjaci su nedavno procijenili kako Meghan svojim ponašanjem pokazuje da je superiorna na mužem Harryjem. Judi James je za britanski The Sun rekla kako bivša glumica u njihovoj vezi ima dominantniju ulogu i više samopouzdanja, ali to pokazuje na brižan i gotovo majčinski način. 

Svoje opažanje James temelji na činjenici da je Meghan u jednom trenutku stavila ruku na Harryjeva leđa te tako nesvjesno pokazala da želi imati glavnu riječ u njihovom odnosu. Taj potez vojvotkinje od Sussexa se dogodio tijekom proslave 70. rođendana princa Charlesa u Buckinghamskoj palači prošlu subotu. 

VIDI OVO: 10 stvari koje su zabranjene novoj princezi!

OTKRIO JE GOVOR TIJELA Stručnjaci: Meghan pokazuje da je superiorna nad Harryjem

Idi na 24sata

Komentari 19

  • UrsaMinor 26.05.2018.

    Kak izgleda grb vojvotkinje Kate? To me više zanima, žena je dama za razliku od ove.

  • joker13 26.05.2018.

    Kad amateri koji nemaju blage veze o heraldici pisu clanak...lol...

  • EvEvil 25.05.2018.

    "Na štit se s desne strane 'naslanja' bijela ptica pjevica koja s perjem tvori moć komunikacije." OČI IZGUBIH TRAŽEĆI!!! 😅 Hahahahahaha!

Komentiraj...
Vidi sve komentare