To je to što me zanima!

Mirjana je Ivanu odlučila dati osmicu zbog malo prljave čaše

Svima se doček baš svidio i komentirali su kako je bila neka domaća atmosfera. Nakon zdravice gosti su sjeli za stol i domaćin je iznio predjelo - carpaccio od tune s pireom od graška i kiselim koromačem
Vidi originalni članak

U najnovijoj epizodi 'Večere za 5 na selu' je Ivan iz Šila pokazao svoje kulinarske sposobnosti. Vlasnik umirovljeničkog doma za svoje je goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Uspavana tuna, glavnog jela Domaća plata i deserta Smokve u siru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na putu do Ivana dobro raspoloženi kandidati pričali su kako se vesele janjetini, a domaćin ih je dočekao s čak četiri vrste rakije: od šljive, višnje, kruške i smokve!

- Šljivovica je baš bila fina - rekao je Bojan, a Mirjana dodala: 'Višnjevac je izvanredan!'.

Svima se doček baš svidio i komentirali su kako je bila neka domaća atmosfera. Nakon zdravice gosti su sjeli za stol i domaćin je iznio predjelo - carpaccio od tune s pireom od graška i kiselim koromačem. Svima se svidio izgled predjela, kao i okus.

- Jako aromatično - rekla je Jana.

VEČERA ZA 5 NA SELU Našla dlaku u hrani, a i sjedalo joj neudobno: 'Bila sam u rupi'

- Okus predjela bio je balansiran i stvarno iznenađujući za sve receptore nepca i jezika - rekao je Bojan, kojem je ipak bio bolji Jelenin carpaccio. Baš kao i Mirjani, koja je rekla: 'Nisam ljubiteljica svježeg mesa pa mi je puno bolji bio Jelenin carpaccio zbog brusnica koje su napravile dobar balans'.

Domaćin je potom poslužio glavno jelo - janjetinu i zelene šurlice, što je ponovno svima lijepo izgledalo.

- Nisam još nikad jela tako ukusnu janjetinu - rekla je Jana, a i Mirjani je okus bio fantastičan.

- Okus je bio božanstven, janjetina se topila u ustima - rekao je Bojan, a domaćin je otkrio da se kuhala 16 sati, a potom kratko zapekla.

Za kraj je Ivan donio lokalni krčki desert - kolač s ovčjim i kravljim sirom i smokvama.

- Meni je bilo preslatko, ali bilo je jako fino - rekla je Jelena, a i Mirjani je bilo preslatko.

- Meni se svidio i čak mogu reći da sam naučena na te okuse - komentirala je Jana, a Bojanu se toliko svidio da je želio recept.

Poslije večere došao je Ivanov prijatelj s gitarom, svi su zapjevali, a domaćin i Jelena čak su i zaplesali!

Jana je za Ivanovu večeru izračunala prosječnu ocjenu i odlučila se za devetku, Bojan je dao desetku zato što ga je sve oduševilo, Mirjana se odlučila za osmicu zbog malo prljave čaše, a Jelena se odlučila za devetku - sve joj je bilo izvrsno, ali bio je malo prljav pribor za jelo. Tako je Ivan zaradio ukupno 36 bodova i time nije uspio prestići Jelenu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.10.2020.

    bla, bla. prljava čaša i bištek, ma nemoj? Jelena mi je bila simpa, ali vidi se iz aaaa aviona, da su se sa Mirjanom dogovorile. Svaki tjedan mora neko igrati prljavo, uh

Komentiraj...
Vidi sve komentare