To je to što me zanima!

Miroslav Škoro je kupio novu kuću za 440.000 eura

Škoro je unajmio arhitekta za adaptaciju derutne nekretnine. Pjevač je saborsku plaću dao bolnici, a u politici je, kaže, zbog humanitarnih razloga
Vidi originalni članak

Miroslav Škoro (46), glazbenik, humanitarac i manje uspješni političar, kupio je kuću u središtu Osijeka, u Keršovanijevoj ulici. Stan od 350 četvornih metara ima veliko dvorište. Kako neslužbeno saznajemo, Škoro je stan, koji je u dosta trošnom stanju, platio oko 300.000 eura. Za adaptaciju stana u kući iz 1930. godine morat će, prema procjenama stručnjaka, izdvojiti barem još 400 eura po metru četvornom, odnosno 140.000 eura. O uređenju prostora brinut će se Oliver Grigić, arhitekt poznat po projektu vila u Rajskim vrtovima u Kaštelima, ali i skupocjenom uređenju središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića.
- Istina je da sam kupio stan, a to samo znači da želim imati stalni kontakt sa svojim Osijekom - kaže Škoro. Pritom je istaknuo da je, radi kupovine stana u susjedstvu bivšeg ravnatelja HRT-a Ivice Vrkića i nogometnog suca Željka Širića, morao prodati kuću u osječkom prigradskom naselju Višnjevac. Tu kuću s okućnicom, ukupne površine 770 četvornih metara, Škoro je svojedobno prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kao nekretninu vrijednu 450.000 kuna. Škoro se, radeći manje od godinu dana kao saborski zastupnik, odricao svojih osobnih dohodaka na to radno mjesto i novac uplaćivao u humanitarne svrhe. U imovinskoj kartici je bio napisao da je na godinu samo od honorara i tantijema na izvođenje svojih pjesama zarađivao oko 600.000 kuna. Prije nego li se Škoro odlučio za kupnju novog doma, to je učinio i njegov jako bliski prijatelj Marko Perković Thompson. Kupio je cijeli kat zgrade u blizini zagrebačkog autobusnog kolodvora i to za 9,600.000 kuna. Thompson (42) sa suprugom Sandrom i djecom, Petrom Šimunom (5), Antom (3) i Divom Marijom (2), još živi u kući na zagrebačkom Vrhovcu koju prodaju. Pjevačev menadžer tvrdi da Thompson još nije potpisao ugovor o kupnji, ali na portafonu na ulazu u zgradu već piše prezime Perković. U istoj zgradi stan su navodno kupili i Ivaniševići, i to za 11 milijuna kuna.

U POLITICI ZBOG HUMANITARNIH RAZLOGA
Miroslav Škoro uvijek je tvrdio da “nema političkih ambicija u smislu kako se politika doživljava u glavama nekih”. Prihoda iz Sabora odrekao se u korist Pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku.
- Mojoj glazbenoj karijeri ulazak u politiku može samo štetiti - govorio je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Liliana_1 27.12.2019.

    I Hrvatska sirotinja glasa za njega, kako su glupi.

  • sussi 27.03.2009.

    @ -manitou - svaka ti čast na komentaru

  • jasnaK 27.03.2009.

    ko ima ima...ko ne ne....kak se snades tak imas....

Komentiraj...
Vidi sve komentare