To je to što me zanima!

Miši drhtao glas od uzbuđenja, pjesmama rasplakao publiku...

Najveća euforija ipak je bila kad su započeli prvi taktovi pjesme 'Samo nas nebo rastavit može', kako je Mišo i nazvao ovaj koncertni spektakl...
Vidi originalni članak

Nakon nebrojeno skandiranja ‘Mišo, Mišo’, kojim su ga pozivali na pozornicu, došao je Mate Mišo Kovač (78) i bacio zagrebačku publiku u trans. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dobra večer, čast mi je, svi vi koji ste došli najviše volite sebe, a to je velika stvar. Da vi koji volite sebe dođete na moj koncert i platite ulaznicu. Svaki čovjek je najveći, a Mišo pjeva za njega - rekla je glazbena legenda na početku koncerta. Čim se popeo, uzeo je mikrofon u ruke i zapjevao hit ‘Poljubi zemlju’.

Drhtao mu je glas od uzbuđenja, mahao je publici i govorio kako voli Zagreb. 

- U Zagrebu živim 54 godine. Izađem često van i dam 400 kuna dečkima koje ni ne znam da odu na piće. Takav vam je Mišo - rekao je i nastavio s najvažnijom sporednom stvari na svijetu - nogometom:

- Imamo reprezentaciju koja može igrati prijateljske utakmice s Italijom, Njemačkom, a prije su igrali s Južnim Jemenom, Gornjim Jemenom. Sad se vidi da smo odlični, bolji od toga da smo drugi na svitu - našalio se Mišo, a fanovi su odmah primijetili da se, unatoč bolesti, uopće nije promijenio po pitanju strasti s kojom govori o nogometu.

Uslijedile su pjesme ‘Svi pjevaju, ja ne čujem’, ‘Proplakat će zora’, a publika je s jednakim žarom i u isti glas pjevala s kraljem. Nakon svake pjesme rekao bi pokoju misao koja mu je na pameti i nasmijao okupljene. Bile bi to priče o nagradama koje je osvojio i kojih se rado sjeća, ali i o svakodnevnim događajima. Pjesmom ‘Najljepše su oči moje majke’ rasplakao je mnoge pa su ljudi najčešće u jednoj ruci držali mobitel kojim su snimali pjesmu, a drugom brisali suze.

Najveća euforija ipak je bila kad su započeli prvi taktovi pjesme 'Samo nas nebo rastavit može', kako je Mišo i nazvao ovaj koncertni spektakl.

Veliki zagrljaj dobio je kad se na pozornici popeo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji mu je uručio i posebnu nagradu, Medalju grada Zagreba za sveukupni doprinos. 

- Milan je moj veliki prijatelj i ako ga više ne izaberete za gradonačelnika, i dalje ću ga voljeti - iskren je bio Mišo.

Dok je Mišo imao pauzu, na pozornici su zapjevali Alen Nižetić, Ivana Kovač, Slavonske Lole i Nina Badrić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 203

  • Mercedes s klasa 31.10.2019.

    Jedini pjevač na svijetu koji održava koncert na kojemu umjesto njega publika pjeva pjesme umjesto njega

  • mario2629 29.10.2019.

    Morat ce tovar doc u slavoniju

  • pernica 28.10.2019.

    Kad je bio njegov koncert u Splitu prije par godina dovezli su ga u invalidskim kolicima na pozornicu , nije mogao stajati više na nogama , meni je to mučenje čovjeka . Ja znam da bi on želio pjevat , treba mu novac , želi još taj ponovni divan kontakt s publikom ali svjedno , godine su tu , bolest , sve njegove tragedije koje su ga snašle u životu i sve ostalo .... budimo realni - nije to više za njega . Bio je veliki pjevač , imao hitove , prodao toliko ploča , vole ga svi , cijela bivša Juga pjeva njegove pjesme , sve generacije , ali svejedno nisu za njega više arene, stadioni i koncerti . Nek odmara kući , nije sve u novcu , sad mu treba samo mir i zdravlje .....sretno mu i nek poživi u miru a mi ćemo pjevati umjesto njega njegove pjesme na svim feštama :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare