To je to što me zanima!

Mladi glumac oprao Čačića: Dok se vi gore gušite u kanapeima, mi tu igramo za 'male ljude'

Glumac je izveo i performans u kojem je građanima dijelio maske za lice u vrijednosti spornih 3.000 kuna, a publiku moli da njegov posljednji video podijeli u znak prosvjeda protiv politike koja ne podržava kulturu.
Vidi originalni članak

Glumac Jan Kerekeš (32) objavio je na službenoj Facebook stranici Kerekesh Teatra video snimku upućenu varaždinskom županu Radimiru Čačiću. Nastavak je to svađe između kazališta i Varaždinske županije. Teatar je, smatra Kerekeš, aktivni promotor grada, a vlast ih ne cijeni i ne razumije kulturu. Sporne su i 3.000 kuna, koje je kazalište dobilo od grada za organizaciju manifestacije 'Tjedan smijeha', što smatraju uvredljivim, prenio je Varaždinski.hr. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Poštovani gospodine Čačić, dragi župane Varaždinske županije, vidim da ste poslali priopćenje medijima vezano za naš prosvjed jer smo dobili 3.000 kuna za najveći kazališni festival u Hrvatskoj i najposjećeniju kulturnu kazalištu manifestacije u Varaždinskoj županiji. Vidim da ste u naslov stavili pitanje da li bi Kerekesh teatar htio da maknete sredstva za invalide, da im uzmete i da date Kerekesh teatru. Stavili ste sliku invalidskih kolica. Jeste vi stvarno naivni da mislite da su ljudi budale? Pa Kerekesh teatar odigra više humanitarnih predstava nego bilo koje kazalište u Hrvatskoj. Kerekesh teatar u tim humanitarnim akcijama skupi više novca nego što vi dajete udrugama invalida. Jeste svjesni toga? Vidim da ste stavili da je Kerekesh teatar uprihodovao 2.9 milijuna kuna u 2019. godini. Zašto taj patuljak koji vam je pisao to priopćenje nije napisao koliko programa je Kerekesh teatar napravio u 2019. godini? Ja ću vam reći. Više od 200 predstava preko cijele Hrvatske i inozemstva. Zašto nije napisano da u toj istoj kalkulaciji je napravljen i dugometražni igrani film? Niste bili na filmu? Niste gledali? Ne posjećujete kino? Ne idete u kazalište? Vas to ne zanima? Zanima vas politika. Bavite se politikom. Može i do groba. Ja ću vam samo reći da ste stari. Stari ste i umorni ste. Idite se odmoriti. Idite u mirovinu - oštro je uputio županu rezignirani Kerekeš. 

GLUMAC ODUŠEVIO FANOVE Jan Kerekeš i supruga dobit će dijete: Videom otkrili spol bebe

Glumac je izveo i performans u kojem je građanima dijelio maske za lice u vrijednosti spornih 3.000 kuna, a publiku moli da njegov posljednji video podijeli u znak prosvjeda protiv politike koja ne podržava kulturu. 

- Ako je Sjajni bal vrsta kulture koju Vi želite promovirati u Varaždinskoj županiji, ja vam odmah mogu reći, zaboravite. Dok se Vi gore gušite u kanapeima na sjajnom balu, Kerekesh teatar igra predstave u vatrogasnim domovima i u društvenim domovima za pet puta bolju publiku, jednostavnu publiku, za male ljude koji razumiju sve ovo što vi sad radite. Manipulirate naslovima, uzimate udruge invalida kao primjer nečega što bi trebalo se odražavati na kulturu i obrnuto. Žalosno. U ovome što vam ja sad govorim nema politike ni trunka politike. Ne zanima nas ni plavo ni crveno, ljubičasto, žuto. Ne zanima nas ni gore ni dolje, ni lijevo ni desno. Pustite nas kulturnjake da se bavimo kulturom - dodao je Kerekeš. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S JANOM KEREKEŠOM:

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 10.11.2020.

    Žalosno je kome sve politika daje utočište. Svi županijski političari skupa nisu ni do žniranaca samo jednom pravom umjetniku a tu su čak dvojica - otac i sin. Pozdrav umjetnicima! Dislike političarima.

  • boris37 07.11.2020.

    Onda kao živimo u demokraciji,ovi su gori od onih iz mraka 100 puta!!!

  • 04.07.2020.

    Cold Snap- Monster

Komentiraj...
Vidi sve komentare