To je to što me zanima!

Andreja Pejić u Hollywoodu: Glumit će uz zvijezdu 'Krune'

Manekenka će zaigrat uz zvijezdu serije 'Kruna' Claire Foy u nastavku filma 'Muškarci koji mrze žene' o hakerici Lisbeth Salander. To će joj biti prva uloga u u holivudskom filmu
Vidi originalni članak

Manekenka Andreja Pejić (26) potvrdila je početkom tjedna da je dobila ulogu u filmu 'Djevojka u paukovoj mreži'.

ZALUDIO ŽENE 'Pravi Balkanac': Zgodni brat Andreje Pejić postao senzacija

- Ako bih uzela u obzir njezine sposobnosti i pristup poslu, moja kćer bi mogla osvojiti Hollywood. Sve ovisi o generalnom odnosu prema transrodnim osobama - kaže Jadranka Savić, majka manekenke. Dodaje kako je oduševljena njezinim angažmanom. 

- I tako, ovo se dogodilo! - kratko je prokomentirala Andreja uz vijest da će glumiti u nastavku hita 'Muškarci koji mrze žene'. Iako se još ne zna koga će glumiti u filmu o hakerici Lisbeth Salander no nagađa se da će glumiti agenticu Američke nacionalne sigurnosne službe. 

'Djevojka u paukovoj mreži' snima se prema romanu Davida Lagercrantza koji je nastavio rad pokojnog Stiega Larssona, autora trilogije 'Millennium'. U američkoj verziji, snimljenoj 2011., hakericu Salander glumila je Rooney Mara (32), a novinara Mikaela Blomqvista koji s njom istražuje zločin bio je Daniel Craig (50).

U filmu se pojavljuje i Šibenčanin Goran Višnjić (45), kao Dragan Armansky, Salanderin šef. Film je režirao David Fincher (55), a za nastavak je zadužen Fede Alvarez, poznat po hororu 'Don't Breath'.

Pejić je prva transrodna manekenka koja je potpisala ugovor s modnom agencijom Ford Models. Prvi put na svjetskoj pisti se prošetala za Jean Paul Gaultiera 2011., a nosila je i odjeću Marca Jacobsa, Rafa Simonsa, Paula Smitha i mnogih drugih. 

Uloga u filmu Andreji neće biti prvo iskustvo pred kamerama. Rođena Tuzlanka pojavila se 2012. kao gostujući član žirija u showu 'Britain & Ireland's Next Top Model', a 2013. je glumila u spotu Davida Bowieja uz Tildu Swinton i manekenku Saskiju de Brauw.

- Bilo je profesionalno i savršeno, a kako i ne bi kad je igrala s legendom poput Swinton. Bila je oduševljena projektom, a osobito Bowiejem, koji je bio zainteresiran za nemile prilike na Balkanu i njezina osobna iskustva. Bio je veoma ljubazan i jednostavan - otkrila je Ksenija i dodala da je Andreju uvijek učila da su najveće legende uvijek najskromniji i najljubazniji ljudi. 

NEVJEROJATNO Pejić u toplesu na plaži: Biste li ikad pogodili da je bila muško?

Pejić je osim toga imala malu ulogu i u turskoj seriji 'Faith'. 

- Bila je još mlada. Pored ‘Sulejmana veličanstvenog’, serija ‘Fatih’ nije imala neke šanse. Andreja je to korektno odradila, čak je i pričala turski. No, ne želim se prisjećati toga jer je bila pala s konja za vrijeme snimanja - kaže mama Jadranka, koja za kći kaže da svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno. 

Andreju su modni agenti uočili kada je radila u McDonald'su u Melbourneu. Tamo s obitelji živi od 1999., a prije toga živjela je u izbjegličkom kampu u Srbiji. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • libeluli 21.03.2018.

    Boli nju (njega) "ona stvar" za Istambulsku konvenciju...love kao blata (kad brat napusti brata)...još, da to Višnjić "mazne" to bi bio hit!

  • Demetra 20.03.2018.

    A koga će glumit u filmu "Muškarci koji mrze žene" - muškarca ili ženu?

  • 20.03.2018.

    sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare