To je to što me zanima!

Molila je, bila hrabra, ali Iva je naposljetku izgubila svoju bitku

Iva je iz bolničkoga kreveta marljivo učila za ispite na Pravnom fakultetu i veselila se druženju s psima Božom i Grammyjem. Bila je vedra i puna volje za životom
Vidi originalni članak

Bila je televizijska voditeljica i jedno od zaštitnih lica RTL televizije, uvijek vedra i nasmijana. Iva Bagić napustila nas je na današnji dan prije deset godina kada je izgubila dugogodišnju borbu s tumorom na mozgu. Imala je samo 25 godina. 

Bila je puna volje za životom, a u posljednjih pet godina života bila je na četiri operacije zbog svoje dijagnoze. Ivi se stanje neko vrijeme i poboljšalo i ponovno joj je počela rasti kosa koju je izgubila zbog bolesti.

- Snagu za borbu protiv bolesti crpim u molitvi i obitelji. Molitva mi je snaga i zaštita - kazala je Iva svojedobno.

No, 2008. liječnici su joj tijekom rutinske kontrole ustanovili pogoršanje zdravstvenog stanja. Liječnici su joj pojačali terapiju protiv bolova, no nisu je prevezli u bolnicu jer nije bilo nade za poboljšanjem stanja. 

Iva je i pokušala sa vrlo skupom eksperimentalnom terapijom u Švicarskoj. Nažalost, bez uspjeha. Skupo liječenje financijski je iscrpilo obitelj, pa su Ivini prijatelji i kolege s RTL-a organizirali humanitarnu akciju kako bi sakupili novac za nju. Iva je iz bolničkoga kreveta marljivo učila za ispite na Pravnom fakultetu i veselila se druženju s psima Božom i Grammyjem.

No, nije izdržala. U trenutku njezine smrti uz nju su bili otac Željko, majka Vesna, brat Josip i bivši šef Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

RTL televizija tada je poslala priopćenje u kojem su izrazili sućut obitelji Bagić.

- Mi, njezini prijatelji i kolege, Ivu ćemo zauvijek pamtiti po vedrini koju je unosila u naše živote. Njezina hrabrost treba svima ostati uzor. Iako je otišla, Iva je uspjela pobijediti u našim srcima - izjavili su i dodali Ivinu izjavu.

- Nikad neću postati zvijezda jer one su, ipak, samo na nebu - kazala je svojedobno voditeljica.

Njezin dobra prijateljica bila je voditeljica Renata Sopek (41). Upravo njoj je Iva pred sam kraj rekla da je spremna umrijeti, ali da zna kako se njezini roditelji s time neće nikad pomiriti.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • 10.05.2020.

    R.I.P. 😔

  • Lupetalo19 07.05.2020.

    Svaki, ali bas svaki put kad pomislim na tu djevojku imam pune oci suza. Pocivaj u miru mila..

  • 07.05.2020.

    zao mi je

Komentiraj...
Vidi sve komentare