To je to što me zanima!

'Mustafa nam je ispunio želju, uljepšao nam je djetinjstvo'

Lena je prije deset godina Djeda mraza molila za zdravlje bratića koji je tada bolovao od leukemije i da upozna Mustafu Nadarevića. Želja joj se ostvarila. Mustafa je tada bio oduševljen
Vidi originalni članak

Djevojka s Downovim sindromom Lena Novak - Đura iz Mačkovca danas je 17-godišnjakinja i pohađa 2. razred Gospodarske škole u Čakovcu, smjer pomoćne cvjećarke.

Prije 10 godina poželjela je od Djeda Božićnjaka da njezin bratić Lovro ozdravi od leukemije i da upozna svog omiljenoga glumca Mustafu Nadarevića

POGLEDAJTE VIDEO: Iznenadio je djevojčicu Lenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Smrću najdražeg Mustafe sada je potresena. 

- Baš je bila jako tužna. Teško je to primila - rekla nam je njezina majka Arabela.

Lovro je danas zdrav 23-godišnjak i trenutno studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

A kako je susret s glumcem protekao u prosincu 2010. godine...

- Braćo moja mila, uzviknula je tada ushićena i šokirana Lena ugledavši na vratima svoga doma Izeta, omiljenu joj televizijsku zvijezdu iz humorističke serije 'Lud, zbunjen, normalan'.

- Dugo sam te čekala. Gdje si tako dugo - pitala je tada Lena, uzela Nadarevića za ruku i povela ga u dnevni boravak kao da se poznaju sto godina. 

Mustafa je tada doputovao iz Zagreba kako bi ispunio Leninu božićnu želju. Bratić Lovro omiljenu seriju nije propuštao, a na njegovo oduševljenje, odglumila je tada i nekoliko scena, kojima se Mustafa od srca smijao.

ŽENA NJEGOVOG ŽIVOTA Najveća ljubavna priča: Mustafa i Slavica su se vjenčali kada su shvatili da nje uskoro neće biti

- Ovo rijetko doživimo, da se Lena skoncentrira na razgovor sat vremena - govorili su sretni roditelji Arabela i Ljubomir.

Lena je pokazala Izetu zlatnu ribicu koju je nazvala po njemu. Predstavila mu je članove obitelji, ispričala da jaše, pliva i da će sljedeće godine u školu. Dala mu je svoju fotografiju, koju je on, vidljivo dirnut, tada privio na grudi.

- To nije naš zadnji susret. Lena, moram te vidjeti kako rasteš. Da zajedno idemo jahati, a ti mi čuvaj ribicu. I čuvaj bratića jer ja, kao i svi vi, želim da ozdravi - govorio je Mustafa. 

Lena omiljenu seriju 'Lud, zbunjen, normalan' nije propuštala zbog Izeta. Smijala se iz svega glasa i sa posebnim darom prepričavala njegove riječi. Nije znala da je Izet u stvari glumac Mustafa Nadarević, ali to joj nije tada bilo ni važno. 

- Bio je veliki udarac kad su nam nakon porođaja rekli da Lena ima Downov sindrom. No brzo smo shvatili da nam to nije Božja kazna nego dar - rekla je Lenina majka Arabela.

Ona je jedna od osnivačica Udruge djece s Downovim sindromom. 

UMRO JE GLUMAČKI BARD Obožavali su ga kao Izeta, a u mirovinu nije htio: 'Ne bojim se smrti, samo da ne budem teret'

Glumac Mustafa Nadarević glumio je Izeta u najpopularnijoj domaćoj humorističnoj seriji na Novoj TV.

Preminuo je nakon duge i teške bolesti u 78. godini. 

POGLEDAJTE VIDEO: POSLJEDNJE ZBOGOM GLUMAČKOJ LEGENDI

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Žuži. 25.11.2020.

    Nije da ne cijenim Olivera,no Mustafa je nešto daleko iznad.Onoliko o Oliveru ,nikad kraja.Što je Oliver za Dalmoše,to je meni Kićo za Slavoniju.Otišao je i Arsen bez cirkusa i kirbaja.Nije imao pozornosti ni blizu kao OliverSvi su oni bili vrsni umjetnici u svom žanru i svojim regijama.Za razliku od njih,Mustafa je glumčina koji nas je zadivio mnogim vrsnim ulogama.Cijeli Balkan ga je volio i cjenio.I kad vidim poneki komentar od nekog balavca koji uopće ništa ne zna o njemu osim u seriji Lud zbunjen zaista mi bude žao.

  • Opak 24.11.2020.

    Pozivaju u miru dobri Mustafa. ❤

  • ping-pong 24.11.2020.

    Gregor@ bez uvrede, ali nisi svjestan kakvog glumca ispracamo. Da nema Covida svjedocio bi rekordnom broju ljudi na ispracaju. Bio je najbolji glumac sa ovih prostora. Original 7. umjetnosti Mustafa Nadarevic svojim odlaskom je osiromasio kazaliste i kinematografiju. Ostaju nam glumci koji se probijaju preko raznih realityja poput TLZP, Vecera za 5, Ples s zvijezdama....a u kazalistu ostaju samo oni koji se samo deru, lupaju nogama po daskama da bi ostavili dojam na gledatelja, jer glumom ne mogu, jer ne znaju! Kazaliste nije deranje, nego mirni dijalog i gluma, ne lupa se po daskama da bi netko znao je lik ljut, to se radi glumom. Bojim se da je ostalo jako malo onih koji to mogu prenijeti kako treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare