To je to što me zanima!

Mustafa Nadarević u 'Generalu' glumi pokojnog Janka Bobetka

NA ZADARSKOM FORUMU Redatelj Antun Vrdoljak više je nego zadovoljan glumačkom ekipom, a Goran Višnjić kaže kako će nastojati što vjernije prikazati generala Gotovinu
Vidi originalni članak


Snimanje HRT-ove serije i filma 'General'  u srijedu je nastavljeno u Zadru. Goran Višnjić (44) i Mustafa Nadarević (73) vratili su Zadar u doba akcije Maslenica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sceni na Forumu njih dvojica glume razgovor generala Ante Gotovine s tadašnjim načelnikom Glavnoga stožera OSRH-a pokojnim generalom Jankom Bobetkom.

Redatelj Antun Vrdoljak više je nego zadovoljan glumačkom ekipom, a Goran Višnjić kaže kako će nastojati što vjernije prikazati generala Gotovinu.

- Jako je izazovno, ali je u jednu ruku veliko opterećenje glumiti živa čovjeka. Ne možete uzeti neke prevelike slobode. Kad glumite primjerice bana Jelačića možete uzeti jako puno glumačkih sloboda, jer nema tako puno zapisa i dokumenata kao iz 20. Ili 21. stoljeća. Imamo video-zapise i slike i svi znaju, manje više, što su rekli, kako su se ponašali - kaže Višnjić. Dodaje kako je i zbog toga snimanje dosta zahtjevno, ali da imaju nekoliko savjetnika, odnosno osoba koje su bile bliske s Gotovinom.

Podsjeća kako su lakše scene, koje uglavnom uključuju akciju i slično, iza njih, dok sada slijede zahtjevnije glumačke scene u kojima je puno više razgovora.

Na zadarskom području snimat će se još oko dva tjedna i to scena u kojoj će biti prikazan odnos novinarke Vesne Karuza i generala Gotovine. Ratnu izvjestiteljicu glumi Nataša Janjić (35), a scena se navodno odigrava u tadašnjoj vojnoj bazi Šepurine pokraj Zadra.

Prvoga dana snimanja u Zadru, osim scene razgovora Gotovine i Bobetka, snimalo se i bježanje civila u skloništa tijekom opće opasnosti i granatiranja Zadra.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • abas 16.03.2017.

    Od Vrdoljaka mi proradi kiselina, a pogled na njegove radove započne proces naglog pražnjenja želuca.

  • 7vuk777 16.03.2017.

    mustafa glumi bobetka i recite da su muslimani ugroženi u hr,ali bobetka bi najbolje odgumio rojs ,gotovina ili čermak

  • cimerrr 16.03.2017.

    Vrdoljak kakav,takav,još uvijek je doktor za veliku većinu hrvatskih režisera. Po glumcima je vidljivo da ništa ne prepušta slučaju i da će snimiti još jedan odličan ratni film. Mustafa Nadarević je sam po sebi glumačka legenda, a Višnjić jedan od rijetkih hrvatskih holivudskih glumaca,a sigurno će tu biti još dosta vrhunskih glumaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare