To je to što me zanima!

Na vjenčanje u Motovunu su potrošili samo 500 tisuća kuna

SKROMNOST Šogor suosnivača Googlea Larryja Pagea za vjenčanje u Motovunu platio je upola manje novca od naših zvijezda koje na takva slavlja bacaju milijune
Vidi originalni članak

Nakon što su u 19 sati rekli “Da!” na Trgu Andrea Antica, mladenci Yasemin Denari i McLain Southworth uzvanike su odveli na Trg Jozefa Ressela na kojem je bila večera.

Tu su već bili postavljeni svečani stolovi za 170 gostiju, s veličanstvenim pogledom na dolinu rijeke Mirne. Gosti su birali između četri menija - vegetarijanskog, ribljeg, mesnog i dječjeg. Služio se rižoto s jagodama, carpaccio od bifteka s grana padanom te rezanci od ramsteka na posteljici od rukole, a sva jela bila su oplemenjena crnim tartufom.

Za gurmanske zalogaje pobrinuo se motovunski ugostitelj Klaudio Ivašić čiji je restoran Mondo s pet zvjezdica nagradio i svjetski poznati autor kulinarskih putopisa Anthony Bourdain. Mladencima ga je preporučio mladoženjin otac Roy, koji se u Motovun zaljubio prije desetak godina kad je posjetio ovaj istarski gradić i odmah odlučio u njemu kupiti kuću. Roy, bivši direktor Svjetske banke za jugoistočnu Europu, već godinama ljetuje u Hrvatskoj sa suprugom. 

Zato je i predložio sinu i snahi da se ovdje i vjenčaju. Tata Roy je desetak dana dolazio u lokalni restoran na večeru i svaki dan su mu nudili druga jela, sve dok nije odlučio što će biti na svatovskim stolovima. Večera je počela u 20 sati, a nakon toga su svi uzvanici krenuli prema hotelu Kaštel u čijem vrtu je, iza zatvorenih vrata, organiziran party koji je potrajao do jutra. 

U subotu, nakon što su se naspavali, mladenci, kumovi i obitelj krenuli su u okolne hrastove šume u potragu za tartufima, a zatim na degustaciju istarskih vina. 
Vjenčanje iz snova, prema procjenama, stajalo je oko 70.000 eura te je bilo mnogo jeftinije i ukusnije od svadbi domaćih zvijezda koje su potrošile milijune kuna.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • bebi55 15.07.2013.

    Nije on bogat kao neke naše zvijezde (koje s to) da bi se mogao razbacivati s lovom, on svoj novac cijeni a štoi se troškova tiče mislim da je tu mnogo toga bilo đabaleske.

  • aventin 15.07.2013.

    ako imaju novaca ne znači da se moraju razbacivati kao naše "zvijezde"

  • kung fu panda 15.07.2013.

    nije grof cicija da nije cicija ne bi bio grof

Komentiraj...
Vidi sve komentare