To je to što me zanima!

Nadamo se da će 'Klape u Lisinskom' postati tradicija

Klapa Cambi 4. travnja stiže u Zagreb gdje će nastupiti na godišnjem spektaklu 'Klape u Lisinskom' i pozornicu podijeliti s kolegama iz klapa Šufit i Iskon
Vidi originalni članak

Klapa Cambi 4. travnja stiže u Zagreb gdje će nastupiti na godišnjem spektaklu 'Klape u Lisinskom' i pozornicu podijeliti s kolegama iz klapa Šufit i Iskon, dok će im se kao gosti pridružiti 'Tri tenora' - Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić.

Koncert 'Klape u Lisinskom' u zagrebačkom 'hramu glazbe' okupio je prošle godine prave zaljubljenike u klapsku pjesmu, a s obzirom da interes za klape ne jenjava, ovaj koncert bi uskoro mogao prerasti u tradiciju, što dečkima iz klape Cambi uopće ne bi smetalo.

- Nadam se da će ovi sastanci u Zagrebu postati tradicija. Zagrepčani su lani pohrlili na koncert i mislim da su bili jako zadovoljni. Svakako, Zagreb zaslužuje priliku o koncert koji je revija jednog glazbenog stila. To je uostalom i nama kao izvođačima prilika da se sretnemo, odmjerimo, pogledamo što se dogodilo od prošle godine - kazao je Hrvoje Lozančić, pjevač klape Cambi.

Za Lisinski Cambi priprema repertoar koji će uključivati pjesme s njihovog novog albuma 'Ako tako triba bit', ali i neke stare pjesme iz svoje bogate karijere čijih uistinu hvale vrijednih 30 godina upravo slave. Dovoljno je samo istaknuti da je Cambi naša najnagrađivanija klapa i prva koja je za svoj 25. rođendan uspjela napuniti čitav Poljud.

- Nadamo se da ćemo stići prikazati i nešto od zaboravljenog materijala klape. Naime, krenuli smo već u pripremu i rekonstrukciju koncerta klape. Želja nam je da na jesen postavimo novi koncert koji bi tematski odgovarao opisu - 30 godina klape. On će biti koncipiran kao glazbeno putovanje kroz 30 godina rada i djelovanja klape Cambi. Od folklornih početaka pa do danas. Težak glazbeni zadatak - objasnio je Lozančić i s osmijehom se prisjetio mnogih zgoda koje je tijekom godina prošao s kolegama na putovanjima i nastupima.

- Uz ovoliko prijeđenih kilometara, u širokom društvu, zabave ne nedostaje. Nekad su to međusobna podmetanja, pobjede na natjecanjima s osobitom glazbenom težinom, nezgode, problemi s vozilom, krivo skretanje, kašnjenje... Pozitivan duh i loše stvari okrene na šalu. Ipak, nekako pomalo bizarno pamtim suze radosnice mog (bivšeg) kolege iz klape, kada je na turneji u SAD-u, nakon 10 dana, prvi put pojeo nešto žlicom. Bio je to na američki način skuhan fažol (grah), ali čoviku puno znači. Kao i trenutak kada smo nakon 20 dana sletili u Europu, ostalo nam je još samo tri sata od dolaska kući i ručka. Sjećam se da su svi odmah zvali kući i čulo se samo ono: juha, lešo meso… ako gledate tu situaciju sa smislom za humor, ispadamo poprilično plošne osobe. Samo nam je hrana na pameti - smije se Lozančić.

Trenutno Cambi promovira album 'Ako tako triba bit' i aktualnu pjesmu 'Kamena' koja je naišla na izvrsne reakcije publike i već je tjednima na prvom mjestu Jadranske top liste. Na albumu su i izvrsne 'Ako tako triba bit', 'Moja Slavonka', 'Neprolazna', 'Dok nas vrime ne iscidi' i druge, a na koncertu u Lisinskom će publika moći čuti i neke starije pjesme poput 'Od zipke do križa', 'Ne more mi bit', 'Kriva karta' i ostale pjesme koje su Cambi pozicionirale na sam vrh klapske scene.

- Mi ćemo svakako dati najbolje od sebe da publika iz prve ruke doživi sve čari klapske pjesme i da kući odu sretni s uspomenama koje će ih još dugo grijati. Pozivamo sve koji mogu i žele doći da nam se pridruže 4. travnja na koncertu 'Klape u Lisinskom' - zaključio je Lozančić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tišina mora 04.03.2016.

    Volim lijepu klapsku pismu:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare