Obavijesti

Show

Komentari 1

Nadamo se da će 'Klape u Lisinskom' postati tradicija

Nadamo se da će 'Klape u Lisinskom' postati tradicija
1

Klapa Cambi 4. travnja stiže u Zagreb gdje će nastupiti na godišnjem spektaklu 'Klape u Lisinskom' i pozornicu podijeliti s kolegama iz klapa Šufit i Iskon

VIDEO

Klapa Cambi 4. travnja stiže u Zagreb gdje će nastupiti na godišnjem spektaklu 'Klape u Lisinskom' i pozornicu podijeliti s kolegama iz klapa Šufit i Iskon, dok će im se kao gosti pridružiti 'Tri tenora' - Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić.

Koncert 'Klape u Lisinskom' u zagrebačkom 'hramu glazbe' okupio je prošle godine prave zaljubljenike u klapsku pjesmu, a s obzirom da interes za klape ne jenjava, ovaj koncert bi uskoro mogao prerasti u tradiciju, što dečkima iz klape Cambi uopće ne bi smetalo.

- Nadam se da će ovi sastanci u Zagrebu postati tradicija. Zagrepčani su lani pohrlili na koncert i mislim da su bili jako zadovoljni. Svakako, Zagreb zaslužuje priliku o koncert koji je revija jednog glazbenog stila. To je uostalom i nama kao izvođačima prilika da se sretnemo, odmjerimo, pogledamo što se dogodilo od prošle godine - kazao je Hrvoje Lozančić, pjevač klape Cambi.

Za Lisinski Cambi priprema repertoar koji će uključivati pjesme s njihovog novog albuma 'Ako tako triba bit', ali i neke stare pjesme iz svoje bogate karijere čijih uistinu hvale vrijednih 30 godina upravo slave. Dovoljno je samo istaknuti da je Cambi naša najnagrađivanija klapa i prva koja je za svoj 25. rođendan uspjela napuniti čitav Poljud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nadamo se da ćemo stići prikazati i nešto od zaboravljenog materijala klape. Naime, krenuli smo već u pripremu i rekonstrukciju koncerta klape. Želja nam je da na jesen postavimo novi koncert koji bi tematski odgovarao opisu - 30 godina klape. On će biti koncipiran kao glazbeno putovanje kroz 30 godina rada i djelovanja klape Cambi. Od folklornih početaka pa do danas. Težak glazbeni zadatak - objasnio je Lozančić i s osmijehom se prisjetio mnogih zgoda koje je tijekom godina prošao s kolegama na putovanjima i nastupima.

- Uz ovoliko prijeđenih kilometara, u širokom društvu, zabave ne nedostaje. Nekad su to međusobna podmetanja, pobjede na natjecanjima s osobitom glazbenom težinom, nezgode, problemi s vozilom, krivo skretanje, kašnjenje... Pozitivan duh i loše stvari okrene na šalu. Ipak, nekako pomalo bizarno pamtim suze radosnice mog (bivšeg) kolege iz klape, kada je na turneji u SAD-u, nakon 10 dana, prvi put pojeo nešto žlicom. Bio je to na američki način skuhan fažol (grah), ali čoviku puno znači. Kao i trenutak kada smo nakon 20 dana sletili u Europu, ostalo nam je još samo tri sata od dolaska kući i ručka. Sjećam se da su svi odmah zvali kući i čulo se samo ono: juha, lešo meso… ako gledate tu situaciju sa smislom za humor, ispadamo poprilično plošne osobe. Samo nam je hrana na pameti - smije se Lozančić.

Trenutno Cambi promovira album 'Ako tako triba bit' i aktualnu pjesmu 'Kamena' koja je naišla na izvrsne reakcije publike i već je tjednima na prvom mjestu Jadranske top liste. Na albumu su i izvrsne 'Ako tako triba bit', 'Moja Slavonka', 'Neprolazna', 'Dok nas vrime ne iscidi' i druge, a na koncertu u Lisinskom će publika moći čuti i neke starije pjesme poput 'Od zipke do križa', 'Ne more mi bit', 'Kriva karta' i ostale pjesme koje su Cambi pozicionirale na sam vrh klapske scene.

- Mi ćemo svakako dati najbolje od sebe da publika iz prve ruke doživi sve čari klapske pjesme i da kući odu sretni s uspomenama koje će ih još dugo grijati. Pozivamo sve koji mogu i žele doći da nam se pridruže 4. travnja na koncertu 'Klape u Lisinskom' - zaključio je Lozančić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac