To je to što me zanima!

Nagrade 'Golden Globes' opet zaobišle superherojske filmove

I 'Logan' kao i 'Wonder Woman' filmovi su za koje se govori kako imaju dobru šansu biti nominirani za Oscara za najbolji film. Dolazi li vrijeme kada će i takvi uradci uzimati nagrade?
Vidi originalni članak

Jedna od nagrada, za koje se kaže da predskazuje buduće oskarovce je i nagrada 'Zlatni globus', koja se dodjeljuje svake godine u siječnju. Mnogi misle da dobitnici na 'Globusima' imaju i velike šanse za osvajanje 'Oscara'.

No kako je već nekoliko puta dokazano, iako se može reći da je svakako dobro da film osvoji nagradu, osvajanje 'Zlatnog globusa' ne znači nužno da imate šanse za 'Oscara'.

Ipak, ako vas za 'Zlatne globuse' niti ne nominiraju, vaše su šanse značajno lošije. Tako su ove godine na nominacijama za ovu nagradu 'izvisili' filmovi za koje se može bez ikakvog problema reći kako su izvrsni. U pitanju su djela 'Logan' i 'Wonder Woman', koja su superherojski filmovi, pa je nevoljkost da ih se nominira posve jasna.

Naime, superherojske se filmove već godinama jako ignorira kad god su u pitanju dodjele nagrada. Jednostavnim odmahom ruke i rečenicom 'To su neozbiljni filmovi' ukida im se svaka šansa za osvajanjem nagrada. Ali ima li ikakvog smisla u takvom pristupu? Ne bi li kritičari, odnosno ljudi koji dodjeljuju nagrade trebali gledati samo koliko je kvalitetno snimljen film, bez obzira na njegov žanr?

Na isti je način ove godine na nominacijama izgubio i humorističan film 'Moja ljubavna priča', o kojem su mnogi samo pozitivne stvari imali za reći. Ali, kao što nominacije rijetko dobivaju superherojski filmovi, i komedije često nemaju priliku osvojiti nagrade.

Kad smo ih već spomenuli, valja reći da su i 'Logan' kao i 'Wonder Woman' filmovi za koje se govori kako imaju dobru šansu biti nominirani za Oscara za najbolji film.

'Zlatni globusi' bit će dodijeljeni 7. siječnja, dok ćemo dodjelu Oscara pratiti 04. ožujka 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Metal👊Machine 12.12.2017.

    Wonder Woman ne zaslužuje nikakvu nagradu, osim za glazbu, a kamo li nominaciju za najbolji film. To bi bila sramota. Logan je daleko bolji film koji zaslužuje i nominaciju i nagradu... ili više njih. Hoće li se to ostvariti? čisto sumnjam, no vidjet ćemo...

  • champion_1 12.12.2017.

    Rade, molim te potraži drugi hobi jer ako je i od tebe previše je. SF super hero dobri filmovi? Isuse....

  • el magnifico 12.12.2017.

    Prvo ću reći da se o ukusima uvijek teško može raspravljat. Svak će imat neko svoje mišljenje i to treba prihvatiti. Nagledao sam se filmova, neki su na rotten tomatoesu bili loši, al su se meni jako sviđali, tako i obrnuto. Isto tako i svi ti filmski kritičari bi trebali zavezat usta. Jer film ni ne izađe,a odmah će ga pokopat ili uzdignuti na nebo (često i nezasluženo). A iste te kritičare bih poistovjetio s nekim našim političkim ili sportskim analitičarima. Po tv emisijama pametuju, a da im daju 200 mil dolara i reču, evo izaberi bilo koje glumce, scenariste, napravi hit film, oni nebi pojma imali. Često će neki samo svoje frustracije ili prijezir prema nekome iz filma usmjerit tako da će ga nastojat dokrajčit kritikom. Film je namijenjen publici i publika je glavni kritičar, a ne tamo neki pojedinac ili mala grupica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare