To je to što me zanima!

Najskuplji bosanski film: Priča o rudaru, prostitutki i maršalu

Najskuplji bosanski film u posljednjih 20 godina prati život rudara Atifa Kurtovića koji je završio na novčanici od tisuću dinara. Publika ga je oduševljeno dočekala
Vidi originalni članak

Rudarska romansa 'Hiljadarka' najskuplji je bosansko-hercegovački film u posljednjih 20 godina. Pretpremijeru je komedija imala u Sarajevu.

Publika u Narodnom pozorištu oduševljena je filmom koji je prikazan na filmskom festivalu.

Glumačka ekipa je nakon uspješne pretpremijere slavila u Sarajevu. 'Hiljadarka' je priča o rudaru Atifu Kurtoviću koji završi na novčanici od tisuću, odnosno hiljadu dinara, i o seoskoj prostitutki koju zovu 'Hiljadarka' jer je tolika njezina tarifa. 

Redatelj Nenad Đurić film je radio prema originalnom scenariju Zilhada Ključanina, a okupio je izvrsnu ekipu glumaca. Osim Branislava Trifunovića i Aide Bukve u glavnim ulogama, tu su i Slaven Knezović, Goran Kostić, Milutin Mima Karadžić, Željko Pervan te legendarni Nikola Kojo koji je utjelovio Josipa Broza Tita.

Trifunović, koji glumi mladog rudara, rekao je kako mu je najstrašnije bilo spustiti se u rudarsku rupu.

- Na početku snimanja rekao sam da neću silaziti dolje, ali uvjerili su me da to ipak napravim. Bio sam na dubini od stotinu metara i umirao sam od straha - rekao je Trifunović. Film su snimali u Banovićima, selu u kojemu je zaista živio rudar Atif Kurtović, no nisu upoznali njegovu obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • veruda_1 21.08.2015.

    To se mora svakako pogledati. Sigurno je dobar

  • Linz 20.08.2015.

    Dok je Maršal bio živ, svaki rudar je primao svoju plaću svakog prvog u mjesecu, a lopovi nisu radili za opće dobro i gulili krumpir, nego su topili led golom guzicom u pivnici i tucali kamen na Golom otoku !!!!

  • Nebum Tirekel 20.08.2015.

    rudar, prostitutka i maršal...još jedan filmić o drugu titi. a dobro da vidimo i drugu stranu medalje, pijanist, poliglota, kuhar i desetobojac su već obrađeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare