Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Najskuplji bosanski film: Priča o rudaru, prostitutki i maršalu

Najskuplji bosanski film u posljednjih 20 godina prati život rudara Atifa Kurtovića koji je završio na novčanici od tisuću dinara. Publika ga je oduševljeno dočekala

24sata
Foto: 24sata
9 komentara

Rudarska romansa 'Hiljadarka' najskuplji je bosansko-hercegovački film u posljednjih 20 godina. Pretpremijeru je komedija imala u Sarajevu.

Publika u Narodnom pozorištu oduševljena je filmom koji je prikazan na filmskom festivalu.

Glumačka ekipa je nakon uspješne pretpremijere slavila u Sarajevu. 'Hiljadarka' je priča o rudaru Atifu Kurtoviću koji završi na novčanici od tisuću, odnosno hiljadu dinara, i o seoskoj prostitutki koju zovu 'Hiljadarka' jer je tolika njezina tarifa. 

Redatelj Nenad Đurić film je radio prema originalnom scenariju Zilhada Ključanina, a okupio je izvrsnu ekipu glumaca. Osim Branislava Trifunovića i Aide Bukve u glavnim ulogama, tu su i Slaven Knezović, Goran Kostić, Milutin Mima Karadžić, Željko Pervan te legendarni Nikola Kojo koji je utjelovio Josipa Broza Tita.

Trifunović, koji glumi mladog rudara, rekao je kako mu je najstrašnije bilo spustiti se u rudarsku rupu.

- Na početku snimanja rekao sam da neću silaziti dolje, ali uvjerili su me da to ipak napravim. Bio sam na dubini od stotinu metara i umirao sam od straha - rekao je Trifunović. Film su snimali u Banovićima, selu u kojemu je zaista živio rudar Atif Kurtović, no nisu upoznali njegovu obitelj.

Naši partneri pišu
Message