To je to što me zanima!

Najveći konkurent Roku: Bilala zlostavljali i prijetili mu smrću

Na YouTubeu je pjesmu 'Roi' preslušalo 11 milijuna ljudi, a tekst je sam napisao. To mu je bio način da se obračuna s 'hejterima' nakon što su ga napadali. Priznao je da je homoseksualac i zbog toga su mu prijetili
Vidi originalni članak

Prema anketi portala Wiwibloggs na drugom smo mjestu za pobjedu na ovogodišnjoj Euroviziji, a ispred Roka Blaževića (18) i pjesme 'The Dream' nalazi se francuski predstavnik Bilal Hassani (19).

NAJBOLJI SU FRANCUZI Prve ankete Eurosonga: Roko i 'The Dream' na drugom mjestu

Natječe se s pjesmom 'Roi' koja u prijevodu znači 'Kralj', a pažnju je privukao zbog svoje životne priče. Rođen je kao sin marokanskih imigranata, a osim toga, mnogima se ne sviđa ni njegova seksualna orijentacija i činjenica da je transseksualac. 

Počeo je pjevati sa samo pet godina, a nakon što je krajem prošle godine pobijedio na 'Destination Eurovision', časopis Tetu proglasio ga je ikonom francuske LGBT+ mladeži. 

Na YouTubeu je pjesmu 'Roi' preslušalo 11 milijuna ljudi, a tekst je Bilal sam napisao. To je bio njegov način da se obračuna s 'hejterima' nakon što su ga napadali. U 2017. je priznao da je homoseksualac i zbog toga je primao prijetnje, među kojima i one smrću. 

Ipak, Bilal pobjedu nije očekivao jer je prema glasovima međunarodnog žirija bio tek na petom mjestu s 50 bodova. Kada su se pribrojili glasovi gledatelja popeo se na prvo mjesto s ukupno 150 bodova. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • alexkler 24.02.2019.

    Nema druge neko da i Roko i Jacques kažu da su gay i onda su Hrvatskoj šanse daleko veće

  • Ivy-69 24.02.2019.

    Jel na eurosongu važna pjesma ili background pjevača

  • Captain Obvious 24.02.2019.

    Bilal Nebi

Komentiraj...
Vidi sve komentare