To je to što me zanima!

Nakon 120 godina održano prvo kraljevsko vjenčanje u Rusiji: Oženio se potomak Romanovih

Georgije Mihajlovič sin je princeze Marije Vladimirovne koja je na čelu Carske kuće Romanov i njezina muža, velikog vojvode Mihaila Pavloviča. Victoria dolazi iz talijanske plemićke obitelji
Vidi originalni članak

Veliki vojvoda Georgij Mihajlovič Romanov (40) oženio je talijansku zaručnicu Rebecca Virginija Bettarini (39) u katedrali sv. Isaka u Sankt Peterburgu, a vjenčanju je prisustvovao i veliki broj članova iz europskih kraljevskih obitelji.

Zbog svog supruga, Rebecca Virginija Bettarini prihvatila je pravoslavnu vjeru i uzela ime Victoria Romanovna

Među uzvanicima su španjolska kraljica Sofia, princ Rudolph i princeza Tilsim iz Lihtenštajna te još 18 dinastija iz cijelog svijeta. Razlog zašto se vjenčanje održalo upravo u Sankt Peterburgu je taj što je to bio prvi grad u Rusiji u koji su se članovi obitelji Romanov vratili početkom 90-ih.

Georgije Mihajlovič sin je princeze Marije Vladimirovne koja je na čelu Carske kuće Romanov i njezina muža, velikog vojvode Mihaila Pavloviča. Victoria dolazi iz talijanske plemićke obitelji.

NAJNOVIJI JE OD KUMA MATEŠE Snježana Mehun i Franz dobili tri ista poklona za vjenčanje: 'Veliki umovi razmišljaju slično'

Georgij Mihajlovič rođen je u Španjolskoj, a veći dio života proveo je Europi. Rusiju je prvi put posjetio 1992. godine, a sada živi u Moskvi. 

Njegov pradjed, veliki vojvoda Kiril Vladimirovič, uspio je pobjeći od boljševičkog nasilja tijekom revolucije 1917. godine u Finsku. On i njegova obitelj kasnije su se preselili u zapadnu Europu. 

Posljednji ruski car Nikola II, njegova supruga i petoro djece ubijeni su od revolucionarnog streljačkog voda u srpnju 1918. u podrumu trgovačke kuće u Jekaterinburgu, gradu 1450 kilometara istočno od Moskve.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • NijeRuža 04.10.2021.

    Marija Vladimirovna nije, niti ce ikad biti na celu Ruske Carske Obitelji.

  • NijeRuža 04.10.2021.

    evo da i po treci put napisem komentar...

  • PraznaSlama_1 04.10.2021.

    Spanjolska kraljica Sofia? U danasnje vrijeme je jako tesko provjeriti cinjenice prije pisanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare