To je to što me zanima!

Nakon Sevke i Ene, barunica u Glembajevima je sad Domagoj

OBRIJAO SE U novoj predstavi barunicu Castelli sada glumi Domagoj Janković, koji kaže da mu nije problem uživjeti se u žensku ulogu
Vidi originalni članak

Premijerom predstave “Gospoda Glembajevi” otvoren je osmi Festival Miroslav Krleža. Uloga barunice Castelli pripala ja Domagoju Jankoviću.

Ta je uloga u Krležinom djelu bila među najdražima pokojne Ene Begović. Prije 12 godina, u riječkom HNK Ivan pl. Zajca barunicu Castelli glumila je Severina Kojić (47). Tada je, kao i sad na Krležinu gvozdu, predstavu režirao Branko Brezovec.

- Severina je tada bila na svim naslovnicama, svi su gledali njen intimni video snimak - rekao je Brezovec za tjednik Express i objasnio izbor Jankovića.

- Domagoj je glumac izuzetne scenske inteligencije. Netko će reći da s time opet provociramo i hoćemo Glembaja za homoseksualca. To igra u predstavi, ali to je vesela sjena ove inscenacije.

Janković je ulogu odmah prihvatio. Kaže da ga ponuda da glumi barunicu nije previše iznenadila.

- To je velika uloga, bio sam počašćen kad mi je ponuđena. A i dobar je niz onih koji su igrali, Ena, Severina i sad ja. Samo sam morao brkove obrijati - rekao je Janković, koji je zadovoljan premijerom i reakcijom publike.

Nije mu bilo teško uživjeti se u “žensku” ulogu.

- Pa bilo je puno lakše nego sam očekivao, nema velike razlike u pripremi u odnosu na ostale uloge - rekao je Domagoj.

I nije mu to prva ženska uloga čak ni ove godine.

- Nije, igrao sam u kazalištu Žar ptica predstavu ‘Tonček i Točkica’, gdje sam guvernanta. To je valjda sada dodir s mojom ženskom stranom. Iako se nadam da će sada doći i koja muška uloga - našalio se Janković.

Domagoj je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Postao je poznat u seriji “Prava žena”, a glumio je još u “Crno-bijeli svijet”, Kud puklo da puklo”, “Narodni heroj Ljiljan Vidić”....

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Syrian 01.07.2019.

    Ne želim kao porezni obveznik plaćati ovakvo što.

  • teninamama 01.07.2019.

    Cisti preserans. Krleza se sad vrti ko ventilator

  • Brick 30.06.2019.

    A koja je ovo lakrdija? I baš su morali izabrati najružnijeg glumca hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare