To je to što me zanima!

Nakon srebrnog, Lupino radi i brončani grb za nogometaše

Ti su dani bili nabijeni emocijama i ponosom, a slike sam bukvalno natapao suzama od sreće. I inspiracija i suze krenule su same od sebe, kazao je
Vidi originalni članak

Fotograf i umjetnik Stephan Lupino (66) ovih dana boravi u Zadru, a na odmoru spaja ugodno s korisnim.

NOVO RUHO Lupinova umjetnost poslužila je Robiju i Saši kao inspiracija

Kako piše Zadarski.hr, umjetnik je, inspiriran igrom nogometne reprezentacije na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji naslikao srebrno-crvenu svoju inačicu hrvatskoga grba te još jednu umjetninu na istu kockastu temu. Njegova djela brzo su pronašla kupce, a Lupino je sav prihod odlučio donirati u humanitarne svrhe.

- Ti su dani bili nabijeni emocijama i ponosom, a slike sam bukvalno natapao suzama od sreće. I inspiracija i suze krenule su same od sebe – kazao je.

– Nešto se u meni probudilo. Vidim, svi se mole. Svi smo se molili, igrači se mole, Dalić se moli, i onda sam rekao, idem ja sto križeva napraviti da nam Bog pomogne. Prvu sam sliku završavao u molitvama tijekom utakmica protiv Argentine i Islanda, a kad su "vatreni" dogurali do četvrtfinala, u pobjedničkom sam zanosu počeo raditi i skulpturu u čast reprezentacije. Tada je odlučio: ne može ni slike ni prihod od njih zadržati za sebe i istog trena mu je palo na um da bi i njegov lupinizam trebao dobiti humano lice - dodao je Lupino te naglasio kako još uvijek ne zna na koji će način donirati taj novac za one kojima najviše treba, za bolesnu ili jako siromašnu djecu. 

SVI ŠUTE Lupino o zlostavljanju: Kod nas je gore, sve se bazira na tome

- Očekujem da uz pomoć onih kojima sam iznio taj svoj prijedlog, primjerice Ćiro Blažević, pronađemo najbolji način kako donaciju dostaviti i to za one kojima pomoć najviše treba. Najbliži sam ideji osnivanja stalne zaklade. Potajno se nadam da će se u ovu ideju uključiti i naši srebrni reprezentativci - zaključio je.

Inače, nakon što je Lupino izradio dvije umjetnine inspirirane našim nogometašima, preko jednog posrednika došla je nova narudžba – i brončani Vatreni iz 1998. poželjeli su svoju brončano-crvenu inačicu Lupinova djela, koju će on uskoro izraditi, a prihod također uputiti za istu humanitarnu namjenu.

VIDI OVO: Kim se slikala na krevetu i postala viralni vic.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kinezojapanac 08.08.2018.

    Mislim da još ne trebaš ništa stvarati dok ne riješiš Drvišku situaciju. Kada to riješiš onda će ti inspiracije same izlaziti na vidjelo.

  • black_cat 08.08.2018.

    šta ovaj pije krv mladih djevica kada izgleda isto kao i prije 30.g?

Komentiraj...
Vidi sve komentare