To je to što me zanima!

Nakon teške bolesti preminula diva glumišta Olivera Marković

Snimila je 63 filma, glumila u više od 30 kazališnih predstava, u opusu ima 50-ak uloga u radio-dramama, a poznata je bila i kao pjevačica ruskih romansi i šlagera
Vidi originalni članak

Narodno Pozorište Beograda priopćilo je da je legendarna glumica preminula u subotu nakon duge i teške bolesti u 87. godini, piše srpski Blic. Olivera Marković bila je supruga glumca Radeta Markovića koji je preminuo u rujnu 2010. godine. Rođena je u Beogradu 3. svibnja 1925. godine. Bila je članica Narodnog pozorišta u Beogradu i tamo je dočekala mirovinu. Kao članica tog kazališta u njemu je odigrala više od 30 uloga. Uz kazališnu karijeru pokojna glumica snimila je ukupno 63 filma od kojih su najpoznatiji 'Bolji život', 'Balkan expres', 'Vlak bez voznog reda', 'Kozara', 'Put oko svijeta', 'Nacionalna klasa' te brojni drugi. Uz to, u svom opusu ima i pedesetak uloga u radio-dramama, a poznata je bila i kao pjevačica ruskih romansi i šlagera.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • teodora 04.07.2011.

    Definitivno jedna od glumica za pamćenje s ovih prostora...

  • FAM 03.07.2011.

    R.I.P. bas je bila legendarna

  • alfa33 03.07.2011.

    ono što me fascinira kod ovakvih glumaca je ono što dolaze iz naroda,kod njih se nikada nije vidjela neka holywoodska usminkanost nego jednostavnost glume običnog malo čovjeka.Oni za mene nisu samo glumci nego majstori umjetnici i zaljubljenici svoga posla!Žao mi je ovog mladog naraštaja hrvatskog glumaca koji su uz malo volje mogli učiti da gluma nije samo šetnja crvenim tepisima!Možda sjaj i bještavilo nisu mjerilo svega!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare