To je to što me zanima!

Napustila karijeru: Posvetila se kćeri i pomaganju siromašnima

Morala sam odlučiti hoću li biti dobra majka ili uzeti aktovku i poput trgovačkog putnika ići okolo, a da mi netko drugi odgaja kćer. Obitelj mi je bila važnija od aplauza, rekla je pjevačica
Vidi originalni članak

Inače više ne pjevam, ali sam stvarno počašćena što herojima Ponosa Hrvatske mogu pokloniti barem jednu pjesmu, kaže Beti Jurković (81).

Na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske Jurković će pjevati pjesmu “Optimist”.

- Mislila sam pjevati drugu pjesmu, no organizatori su željeli da širim optimizam - kaže pjevačica, koja i sama pomaže.

- Iako imam malu mirovinu, dio nje dajem siromasima jer se tako osjećam bogatije - ispričala je nekadašnja pjevačica. Počela je pjevati studirajući germanistiku u Ljubljani.

- Otišla sam na audiciju i postala redoviti član orkestra Radio Ljubljana. Plaća mi je bila kruh umjesto stipendije jer su moji roditelji bili jako siromašni - ispričala je pjevačica, koja je pjevala i s Louisom Armstrongom.

- Svi smo ga obožavali jer je došao iz inozemstva. Tada je rijetko tko govorio engleski tako da mi je Armstrong ponudio da idem s njim na turneju po Jugoslaviji, no bilo me je strah - priznaje pjevačica. Iz obiteljskih razloga se tijekom karijere povukla iz javnosti.

- Morala sam odlučiti hoću li biti dobra majka ili uzeti aktovku i poput trgovačkog putnika ići okolo, a da mi netko drugi odgaja kćer. Obitelj mi je bila važnija od aplauza - objašnjava Jurković, koja se i danas ponosi svojom odlukom. Drago joj je i što je dobila Nagradu za životno djelo Grada Opatije, odakle potječe.

- Ljubav mi je u Zagrebu, a duša u Opatiji - kaže Jurković. Sluša jazz, a od hrvatskih pjevača voli Olivera zbog njegove skromnosti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • cedevitammm 29.01.2018.

    Na 1.fotki me podsjeca na Ninu Kraljic.

  • Berger117 28.01.2018.

    samo njene ploče i imam

  • menart 28.01.2018.

    Imam jednu singlicu od nje. Ne znam ko mi je dao al je imala lijepe pjesme. Pozd Beti i svima ovdje na portalu. Zivila 100 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare