To je to što me zanima!

Nepoznati detalji o 'Mućkama': Del Boy je trebao imati minival

Zbog neobičnog sadržaja bile su potrebne tri godine da bi ova humoristična serija postala hit. Jedna epizoda i danas drži rekord. Pogledalo ju je 24,3 milijuna ljudi
Vidi originalni članak

U petak u Engleskoj u prodaju kreće nova knjiga o popularnoj seriji 'Mućke'. U njoj će biti otkriveni mnogi nepoznati detalji o glumcima iz serije. 

Jedan od njih je i da je Elizabeth Hurley (46) zamalo utjelovila ulogu Rodneyeve djevojke Cassandre. Ulogu nije dobila jer izgleda kao manekenka. 

Prvi izbor za ulogu Del Boya bio je škotski glumac Enn Reitell. Kad je Davidu Jasonu (71), to jest Del Boyu, tvorac serije Jason Sullivan poslao scenarij, mislio je da će utjeloviti djedicu Trottera. 

Dizajnerica Phoebe De Gay htjela je da Del Boy ima minival, ali David Jason je to odbio. Rodneyevu jaknu koja mu je postala zaštitni znak, dizajnerica je našla na BBC-ju među stvarima koje su bile namijenjene za bacanje.

John Sullivan mučio se oko naziva serije. Tadašnji urednik BBC-ja bio je zabrinut oko toga hoće li frazu 'Only Fools and Horses', u prijevodu, 'Samo konji i budale', razumjeti ljudi u zabačenim dijelovima Velike Britanije. 

Zbog neobičnog sadržaja serije, bile su potrebne čak tri godine da bi postala hit. Jedna od epizoda i danas drži rekord po gledanosti u Velikoj Britaniji. Pogledalo ju je 24,3 milijuna ljudi. 

Del Boy i Rodney danas

David Jason danas ima 71. godinu i snima BBC-jevu seriju 'The Royal Bodyguard'. 

Nicolas Lyndhurts navršio je 50 godina i upravo je prestao glumiti lik Trincula u kazališnoj predstavi 'Bura'. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • IvanBegic_1 10.11.2011.

    This time next year Rodeny, we'll be millionaires!" - OFAH! (http://www.youtube.com/watch?v=d5C6WnLAKiI )) haha nezaboravno :)

  • banisa2006 10.11.2011.

    ma najjaca serija svih vremena je Dinasty i Alo Alo pa tek onda Mucke...a ove danasnje serije su glupost...

  • najjaći smo 10.11.2011.

    Mućke,i Bračne vode dvi najbolje serije..najbolja scena,Rodney i Del ka Batman i Robin,ono kad trče,2 dana sam se smija..Rodney najjači lik..

Komentiraj...
Vidi sve komentare