To je to što me zanima!

Netflixova serija postala veliki hit, no publika je uočila i gafove

Sve veća popularnost donijela je 'Bridgertonu' i sve više pažnje onih koji vole u serijama pronaći manjkavosti i pogreške, odnosno sukob s povijesnim činjenicama
Vidi originalni članak

Najava za Netflixovu seriju 'Bridgerton' već u studenome je pobudila veliki interes gledatelja. Za Božić je premijerno prikazana, a serija koja prati događanja u engleskom visokom društvu početkom 19. stoljeća instantno je postala jedna od najgledanijih na toj platformi.  

POGLEDAJTE VIDEO:

U seriji se posebno istaknuo glumac Regé-Jean Page (31), koji je utjelovio lik Simona, a gledatelje su fascinirale kostimografija i spletke s dvora. Page je pak odmah postao jedan od favorita za sljedećeg Bonda, nakon umirovljenja glumca Daniela Craiga (52).

Ipak, kod kritike serija nije prošla toliko uspješno. Zamjeraju joj štošta, no u načelu je okarakterizirana kao vizualno solidan uradak, koji scenaristički ipak samo graniči s 'ljubićem'. Sve veća popularnost donijela je 'Bridgertonu' i sve više pažnje onih koji vole u serijama pronaći manjkavosti i pogreške, odnosno sukob s povijesnim činjenicama.

Kao što je to često slučaj sa serijama i filmovima koji prezentiraju neka davna vremena, potkrali su se detalji iz recentnije povijesti. Već u uvodnim minutama serije, konjska zaprega kreće se po kaldrmi, no iscrtane žute linije uz rub nisu dio izvornog vremena.

RASKOŠNE HALJINE Kreativna Ellen Mirojnick: Za kostimografiju serije Bridgerton osmislila je čak 7500 kreacija

Primijetili su pažljiviji gledatelji i Primarkov plakat, zaostali parkirni znak te moderne dijelove arhitekture, koji datiraju iz kudikamo kasnije ere.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ..lola. 27.01.2021.

    Pogledala prvu epizodu, nije me se dojmila...

  • ping-pong 27.01.2021.

    Kuca od papira( La casa del papel), najbolja serija ikad. Tesko da ce je neka nadmasiti. Queen's gambit odlicna takoder.

  • kojajeura 26.01.2021.

    Dobro je onaj napisa, traze sitnice koje su promakle u snimanju i kazu da nije autenticno, al zato im je autenticno sta je kraljica i pola dvora tamnoputo, ako vec idu na copy/paste onda mora biti copy/paste

Komentiraj...
Vidi sve komentare