Lifestyle

Komentari 1

Kreativna Ellen Mirojnick: Za kostimografiju serije Bridgerton osmislila je čak 7500 kreacija

Kreativna Ellen Mirojnick: Za kostimografiju serije Bridgerton osmislila je čak 7500 kreacija

U samo osam epizoda akteri slavne vintage priče na Netflixu, posjetili su 10 balova, no to nije sve, oni se presvlače tijekom dana, jer život na dvoru mora biti popraćen veličanstvenom odjećom

Prva sezona serije Bridgerton, čiju produkciju potpisuje Shonda Rhimes, ima vrijeme radnje početkom 19. stoljeća, a tema su dvije obitelji u vrijeme sezone balova. Serija je instant hit, baš kao i kostimografija koja je napravljena na najvišem mogućem nivou.

- Djevojke i žene nose novu haljinu na svaki bal, a tu su i kreacije za ujutro, popodne te svaku dnevnu prigodu. Od početka smo znali da će to biti raskošan, veliki posao - komentirala je kostimografkinja Ellen Mirojnick.

POGLEDAJTE VIDEO: Mala Erna (8), kći dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik, pokrenula je modnu eko liniju za svoje lutkice

Samo glavna dama Daphne Bridgerton, koju igra Phoebe Dynevor, imala je izuzetnu garderobu od čak 104 kostima.

Mirojnick ima veliki tim, no zaposlila je dodatno pet ljudi, krojača, koji su samo konstruirali krojeve.

Sve zajedno, osam epizoda serije broji čak oko 7500 kreacija. Neke kombinacije nose se slojevito, u to vrijeme odjeća bogatih dama bila je kompleksna, neku nisu mogle odjenuti samostalno, već samo uz pomoć sluškinja.

- Ovaj je posao kao kuhanje, morate imati sve dijelove, odnosno sastojke, kako biste složili pravu modnu formulu - istaknula je kostimografkinja za Harper's Bazaar.

Najčitaniji članci