To je to što me zanima!

Nije htio nastupiti u 'Matrixu' kako mu ne bi ukrali poteze

Jet Li je trebao u drugom i trećem filmu u trilogiji 'Matrix' glumiti Serapha, jednog od mistika unutar Matrixa. No, digitalne tehnike koje su koristile sestre Wachowski su zasmetale glumcu
Vidi originalni članak

Majstor borilačkih vještina i zvijezda akcijskih filmova Jet Li (55) zabrinuo unatrag nekoliko godina svoje obožavatelje neprepoznatljivim izgledom. Kako je objasnio, boluje od poremećaja rada štitnjače, odnosno hipertireoze, ima srčane tegobe, a muči ga i noga te kralježnica koju je ozlijedio izvodeći vratolomije na snimanjima. 

No premda ima neke tjelesne probleme, mentalno je glumac posve dobro, pa tako i dalje daje intervjue. U jednom nedavnom intervjuu je objasnio kako se dogodilo da nije nastupio u kultnom SF filmu 'Matrix'. U djelu koje je zamišljeno kao susret dviju kultura, kroz zapadne i istočnjačke kinematografske tehnike nam je predočen jedan posve interesantan i dan danas kvalitetan znanstveno fantastični pogleda na budućnost.

LA LLORONA Ona želi vašu djecu: Njen plač donijet će vam nesreću ili smrt

Legendarni koreograf i redatelj Yuen Woo-ping bio je onaj koji je vodio borilačke dijelove, no premda je borbi bilo i više no dovoljno, jugoistočnih borilačkih zvijezda nije bilo nimalo. Redateljice Wachowski pokušavale su neko vrijeme doći do glumca Jeta Lija, no on je uporno odbijao njihove napore da ga unovače u 'Matrix'. Glumac i redatelj objasnio je što mu je najviše smetalo glede tog serijala filmova.

Li je trebao u drugom i trećem filmu iz serijala glumiti Serapha, jednog od mistika unutar Matrixa. No, digitalne tehnike koje su koristile sestre Wachowski jako su zasmetale glumcu, pa je konstantno odbijao što je i dovelo do toga da je umjesto njega ulogu tog mistika preuzeo Collin Chou.

SKOK KROZ VRIJEME Koja odluka: Serija 'The Terror' odlazi 100 godina u budućnost

- Shvatio sam da su Amerikanci htjeli da snimam tri mjeseca, ali da moram biti s ekipom devet mjeseci. Preostalih šest mjeseci htjeli su snimati i kopirati sve moje poteze u digitalnu knjižnicu. Do kraja snimanja, prava na te poteze bi bila njihova. Pomislio sam: "Trenirao sam cijeli svoj život". Mi majstori borilačkih vještina možemo samo postati stariji. A oni bi posjedovali moje poteze kao intelektualno vlasništvo, zauvijek. Rekao sam da ne mogu to učiniti - rezignirano je objasnio Li.

Premda je shrvan svojom bolešću, Li će se i dalje nastupati kada bude mogao. Tako će se pojaviti ​​u Disneyevoj preradi animiranog filma 'Mulan', što će biti njegov prvi nastup na ekranu od kratkog prošlogodišnjeg filma 'Gong Shou Dao'.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NikšaPelaić 23.10.2018.

    Valjda braca Wahowski....da sestre

Komentiraj...
Vidi sve komentare