Obavijesti

Show

Komentari 2

Nije htio nastupiti u 'Matrixu' kako mu ne bi ukrali poteze

Nije htio nastupiti u 'Matrixu' kako mu ne bi ukrali  poteze
4

Jet Li je trebao u drugom i trećem filmu u trilogiji 'Matrix' glumiti Serapha, jednog od mistika unutar Matrixa. No, digitalne tehnike koje su koristile sestre Wachowski su zasmetale glumcu

VIDEO

Majstor borilačkih vještina i zvijezda akcijskih filmova Jet Li (55) zabrinuo unatrag nekoliko godina svoje obožavatelje neprepoznatljivim izgledom. Kako je objasnio, boluje od poremećaja rada štitnjače, odnosno hipertireoze, ima srčane tegobe, a muči ga i noga te kralježnica koju je ozlijedio izvodeći vratolomije na snimanjima. 

No premda ima neke tjelesne probleme, mentalno je glumac posve dobro, pa tako i dalje daje intervjue. U jednom nedavnom intervjuu je objasnio kako se dogodilo da nije nastupio u kultnom SF filmu 'Matrix'. U djelu koje je zamišljeno kao susret dviju kultura, kroz zapadne i istočnjačke kinematografske tehnike nam je predočen jedan posve interesantan i dan danas kvalitetan znanstveno fantastični pogleda na budućnost.

Ona želi vašu djecu: Njen plač donijet će vam nesreću ili smrt
Ona želi vašu djecu: Njen plač donijet će vam nesreću ili smrt

Legendarni koreograf i redatelj Yuen Woo-ping bio je onaj koji je vodio borilačke dijelove, no premda je borbi bilo i više no dovoljno, jugoistočnih borilačkih zvijezda nije bilo nimalo. Redateljice Wachowski pokušavale su neko vrijeme doći do glumca Jeta Lija, no on je uporno odbijao njihove napore da ga unovače u 'Matrix'. Glumac i redatelj objasnio je što mu je najviše smetalo glede tog serijala filmova.

Li je trebao u drugom i trećem filmu iz serijala glumiti Serapha, jednog od mistika unutar Matrixa. No, digitalne tehnike koje su koristile sestre Wachowski jako su zasmetale glumcu, pa je konstantno odbijao što je i dovelo do toga da je umjesto njega ulogu tog mistika preuzeo Collin Chou.

Koja odluka: Serija 'The Terror' odlazi 100 godina u budućnost
Koja odluka: Serija 'The Terror' odlazi 100 godina u budućnost

- Shvatio sam da su Amerikanci htjeli da snimam tri mjeseca, ali da moram biti s ekipom devet mjeseci. Preostalih šest mjeseci htjeli su snimati i kopirati sve moje poteze u digitalnu knjižnicu. Do kraja snimanja, prava na te poteze bi bila njihova. Pomislio sam: "Trenirao sam cijeli svoj život". Mi majstori borilačkih vještina možemo samo postati stariji. A oni bi posjedovali moje poteze kao intelektualno vlasništvo, zauvijek. Rekao sam da ne mogu to učiniti - rezignirano je objasnio Li.

Premda je shrvan svojom bolešću, Li će se i dalje nastupati kada bude mogao. Tako će se pojaviti ​​u Disneyevoj preradi animiranog filma 'Mulan', što će biti njegov prvi nastup na ekranu od kratkog prošlogodišnjeg filma 'Gong Shou Dao'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode