To je to što me zanima!

Ništa od kino hitova! Ovo je popis holivudskih blockbustera koji se u Rusiji neće prikazivati

Disney je priopćio da će privremeno prekinuti prikazivanje svojih najnovijih filmova u ruskim kinima, a nedugo nakon toga je WarnerMedia studio objavio da će pauzirati s prikazivanjem novog 'Batmana' u Rusiji
Vidi originalni članak

Holivudski filmski studiji Disney, Warner Bros. i Sony Pictures Entertainment objavili su da privremeno prestaju s prikazivanjem svojih najnovijih filmova u Rusiji, što je odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu i humanitarnu krizu koja je nastala kao posljedica ruskog napada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Walt Disney Co u ponedjeljak je priopćio da će privremeno prekinuti prikazivanje svojih najnovijih filmova u ruskim kinima, među kojima je i "Crvena panda" studija Pixar Animation.

Samo nekoliko sati nakon Disneyeva priopćenja, WarnerMedia je objavio da će pauzirati s ovotjednim prikazivanjem Batmana u Rusiji. Film se, u sklopu svjetske premijere u Rusiji trebao početi prikazivati 3. ožujka.

Svjetska premijera filma "Sonic: Superjež 2" Paramount Picturesa predviđena je za 8. travnja.

"Buduće poslovne odluke donosit ćemo ovisno o razvoju situacije", stoji u Disneyevu priopćenju. "U međuvremenu, s obzirom na razmjere novonastale izbjegličke krize, surađujemo s partnerima iz nevladinih organizacija na pružanju hitne pomoći i ostale humanitarne pomoći."

"S obzirom na rusku vojnu akciju u Ukrajini, "pauzirat ćemo kada je posrijedi planirano prikazivanje naših filmova u ruskim kino-dvoranama, a to se odnosi i na akcijski film Morbius", objavio je glasnogovornik Sony Pictures Entertainmenta u izjavi poslanoj e-mailom.

Tijekom vikenda Ukrajinska filmska akademija pokrenula je internetsku peticiju kojom poziva na međunarodni bojkot ruske kinematografije i ruske filmske industrije nakon invazije na Ukrajinu.

Rusija je za Hollywood važno filmsko tržište. U 2021. na ruskim su kino-blagajnama holivudski filmovi uprihodili 601 milijun dolara, što je oko 2,8 posto prihoda od globalne prodaje ulaznica ili, tijekom prošle godine ukupno 21,4 milijarde dolara.

TEŠKO JE BITI SUPERJUNAK Affleck o ulozi Batmana: 'To mi je bilo najgore iskustvo. Odlučio sam ne raditi to sebi više...'

WarnerMedia je objavio da će nastaviti pratiti situaciju, očekujući "brzo i mirno rješenje ove tragedije".

"Ako Sjedinjene Države i njihovi saveznici u ovom trenutku žele odsjeći Rusiju od ostatka svijeta, kako bismo onda mi mogli krenuti dalje i ondje prikazivati svoje filmove?", rekao je za Hollywood Reporter direktor jednog od velikih američkih filmskih studija.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • black_cat 01.03.2022.

    bogami, umrijet će od tuge zbog ovakvih sankcija.

  • RipperX 01.03.2022.

    bravo, kazniti narod tamo što više jer su oni krivi. Žene, djeca, studenti, svi su oni krivi, treba im uzet kruh iz usta, način da kupe i plate išta, zabranit im društvene medije da se ne mogu požalit, i sve izbacit iz života. Putin je baš mislio ić gledat Batmana sutra i jao ti ga mile, evo sad ne može jadan, bude se odmah predao.Ove sankcije postaju ko korona sankcije, strateški bezveze samo da netko nešto kaže da je "napravio" protiv Putina.

  • Ranami 01.03.2022.

    Ispravno! Treba uraditi sve sto je u nasoj moci da sprijecimo novog Hitlera, makar to bile i male stvari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare