To je to što me zanima!

Nisu razumjeli niti riječ: Seks i Slovenci su potjerali Bosance

Na festivalu Sarajevska zima najviše pozornosti dobio je redatelj Ivica Buljan sa svojom predstavom 'Veliki Gatsby' koja je bila prepuna seksa i lascivnosti
Vidi originalni članak

Sarajlije nisu bile oduševljene golotinjom, seksom i vulgarnostima na sceni. Nezadovoljna publika je usred predstave pobjegla iz gledališta. Redatelju Ivici Buljanu ovo nije prva takva predstava, no prvi je put publika napustila kazalište.

Na festivalu Sarajevska zima najviše pozornosti dobio je Ivica Buljan (50) sa svojom predstavom 'Veliki Gatsby', koja je napravljena po djelu F. Scotta Fitzgeralda. Predstava je, što nije ništa čudno za Buljana, bila prepuna seksa i lascivnosti, a glavni je lik prikazan kao beskrupulozni mafijaš. Prema nekim informacijama, nakon prvog čina cijelo je gledalište otišlo s predstave, iako su se javili pojedinci koji su ipak predstavu pogledali do kraja. Neki gledatelji, optuženi da su Sarajlije malograđani, tvrde da nisu otišli zbog scena seksa, nego zato što predstava na slovenskom nije imala titlove. 

Buljanove su predstave često kontroverzne, no ipak su bile bolje prihvaćene. Tako je lani u zadarskom Kazalištu lutaka predstavio svoju 'Grobnicu za Borisa Davidoviča', kojoj su kritičari predbacivali seks na pozornici za koji je redatelj tvrdio da nije bio odglumljen nego stvaran. No dok se za 'Borisa Davidoviča', autora Danila Kiša, tražila karta više i uvijek su u pitanju bile ovacije, izgleda da publika u Sarajevu nije imala razumijevanja za Buljanov senzibilitet. S treće strane, mnogi gledatelji tvrde da nije riječ ni u jeziku ni seksu, nego da je predstava loša.

Video iz predstave možete pogledati OVDJE. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • žaba davi rodu 18.03.2015.

    kud bosanac ide kad navrsi 18 god .. Raditi u sloveniju a slovenac kad navrsi 18 ide u bosnu tražit ćaću ...

  • little John 18.03.2015.

    ovo se zove prekinuti snošaj

  • Prva Proleterska 18.03.2015.

    Kad se samo sjetim filma i onda mode . Ja kupio 2 bež odjela u Mice Trst , pa i naše promjene ponašanja do ženskih osoba , prelazak na starije dame od nas , sa kojima smo i mogli " igrati " Getsbija. Sa 20 godišnjakinjama se to nije moglo , odnosno ispalo bi smješno , one u farmericama, a mi u leptir mašnama i to samotnim .

Komentiraj...
Vidi sve komentare