To je to što me zanima!

Nisu samo fanovi ljuti! Gosling o nominacijama za Oscara: 'Malo je reći da sam razočaran time'

Margot Robbie nije nominirana u kategoriji za najbolju glumicu za 'Barbie', a nije ni Greta Gerwig u kategoriji redatelja, za isti film. No, Ryan Gosling nominiran je za ulogu Kena...
Vidi originalni članak

Film 'Barbie' nominiran je jučer za Oscara u osam kategorija, među kojima je i ona za najbolji film. Međutim, fanovi nisu zadovoljni jer Margot Robbie nije nominirana u kategoriji najbolje glavne glumice, a ni redateljica Greta Gerwig nije dobila nominaciju. 

- Jesam li dobro razumjela? Akademija je nominirala Barbie za najbolji film, film o ženama koje patrijarhat gura sa strane i čini nevidljivima, ali ne i ženu koja je režirala film? Onda dobro - jedan je od viralnijih objava na mreži X, bivšem Twitteru o nominacijama. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, nominacije su zaradili America Ferrera za sporednu žensku ulogu, kao i Ryan Gosling za ulogu Kena, odnosno za mušku sporednu ulogu. O tome, ali izostanku nominacija za Robbie i Gerwig, oglasio se jučer i sam glumac. 

- Malo je reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama - poručio je u izjavi. 

PRESTIŽNA DODJELA Objavili nominacije za nagradu Oscar: Pogledajte koji su se sve filmovi našli na popisu...

- Jako sam počašćen što sam nominiran zajedno sa svojim nevjerojatnim kolegama koji su glumili u drugim odličnim filmovima. I nikad mislio da ću ovo reći, ali sam nevjerojatno ponosan što sam utjelovio plastičnu lutku imena Ken. No nema Kena bez Barbie, a nema filma o Barbie bez Grete Gerwig i Margot Robbie, dvoje ljudi koji su najzaslužnije za ovaj nevjerojatan film - stoji u njegovoj izjavi. 

Sličnog je stava i Ferrera koja je za Variety rekla da je jako razočarana što Robbie i Gerwig nisu nominirane. 

- Ušle su u povijest i povisile ljestvicu - rekla je. 

IZNENAĐENJE ZA OBOŽAVATELJE 'Barbie' ostao bez nominacije za najbolji film na dodjeli BAFTA

'Barbie' je bio nominiran i za devet Zlatnih globusa, a osvojio ih je da, za najbolju pjesmu, što je osvojila Billie Eilish za 'What I was made for' i za postignuće na kinoblagajnama. Podsjetimo, film je diljem svijeta zaradio preko 1,4 milijarde dolara. 

POGLEDAJTE VIDEO: TKO JE BABA VANGA I KAKVU SUDBINU NAM PRORIČE?

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zvzmir 24.01.2024.

    Ima i previše nominacija...

  • FrozenAcc 24.01.2024.

    Margot u filmu Vuk s...

  • Pig Benis oOo 24.01.2024.

    Realno - Margot Robbie je bila tamo da bude lijepa, film je bilo realno - bezveze, a Gosling je stvarno odradio dobar posao jer je zapravo morao glumiti nekoliko transformacija likova u jednom filnu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare