To je to što me zanima!

Nizozemski DJ Afrojack dolazi na festival Ultra Europe u Split

Nizozemac je danas jedan od najpoznatijih DJ-a današnjice, koji je surađivao sa svjetski poznatim glazbenicima poput Pitbulla, Ne-Ya, Beyonce i Davida Guette
Vidi originalni članak

Nick van de Wall, poznatiji kao Afrojack nizozemski je DJ i producent marokanskih korijena. Rođen je 9. rujna 1987. godine u Spijkenisseu u Nizozemskoj.

Danas je jedan od najpoznatijih DJ-a današnjice, koji je surađivao sa svjetski poznatim glazbenicima poput Pitbulla, Ne-Ya, Beyonce i Davida Guette.

Do 2010. godine nije bio toliko popularan u međunarodnim krugovima – svirao je u klubovima u Nizozemskoj. Onda je u srpnju 2010. godine sudjelovao u Essential Mix za britanski BBC Radio 1, tjednom radijskoj emisiji koja se emitirala u večernjim satima i počeo je njegov uspon prema svjetskoj slavi.

Vrhunac karijere

Godina 2011. bila je burna za Afrojacka. Postao je planetarno popularan zahvaljujući hitu 'Take Over Control', koji je doživio platinastu nakladu u SAD-u. Od tog trena jedan je od vladara svjetskih ljestvica dance glazbe.

Nadalje, surađivao je s Pitbullom i Ne-Yom na hitu 'Give Me Everything', koji se do danas prodao u više od 5 milijuna primjeraka te s Beyonce na hitu 'Run the World'.

Godine 2011. je bio nominiran za glazbenu nagradu Grammy za remiks hita 'Collide' Leone Lewis, a nagradu je osvojio za remiks Madonnine pjesme 'Revolver' i kao ko-producent hita 'Look At Me Now' Chrisa Browna.

Tu iznimno uspješnu godinu završio je kao sedmi DJ svijeta u izboru časopisa DJ Mag.

Godina 2012. također je bila uspješna zbog singlova 'Can't Stop Me' i 'Rock The House', koji je nakon 3 dana zasjeo na broj jedan ljestvice Beatport, što je jedan od najbržih dolazaka na broj jedan te ljestvice ikad.

Iste je godine krenuo na turneju Jacked po SAD-u, koja je rasprodana u rekordnom roku, a zatim s prokušanim receptom osvaja Europu, s rasprodanim nastupima tijekom sedam ljetnih tjedana. Bio je i jedan od headlinera Ultra Music Festivala u Miamiju, a nastupao je i na brojnim drugim glazbenim festivalima.

Godinu 2012. završio je na devetom mjestu ljestvice DJ Mag top 100.

Afrojack vodi izdavačku kuću Wall Recordings za koju su potpisali mnogi nizozemski DJ-i poput Rehaba i Sidney Samsona.

Zaveo je i Paris Hilton

Glazbenik čiji su najveći hitovi 'Take Over Control', 'Rock The House', 'Can't Stop Me', 'Lunar', 'Tequila Sunrise', osim osvajanjem top ljestvica, može se pohvaliti i zavodničkim uspjesima.

Nizozemac je naime bivši dečko Paris Hilton.

Najveća DJ imena samo na Ultra Europe u Splitu

Afrojack je jedan od velikana koji će nastupati na festivalu Ultra Europe od 11. do 13. srpnja u Splitu. Riječ je o još čak 10 vrhunskih svjetskih glazbenih zvijezda, a među njima je i Tiësto. Pridružit će im se i Carl Cox, Blasterjaxx, Hardwell, David Guetta, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero te W&W. 

Ulaznice za festival možete kupiti na www.mondo.hr i u Tisak Media centrima. Pri kupnji je potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu, a isto će biti potrebno i na ulazu na festival. Također, jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, koja za sva tri dana festivala stoji 755 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Adisibila 22.02.2014.

    O ja bi išao na Ultra

  • big proof 22.02.2014.

    who?!-http://www.youtube.com/watch?v=Ybxp38jwwqA

  • SR4 22.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare