To je to što me zanima!

Novi autoriteti, Skoko i Zidar, spremaju vam ‘Jezikovu juhu’

Kuharski tandem David i Ivan iz Pule nove su zvijezde RTL-ova kulinarskog showa koji će se prikazivati ove jeseni. Vole mediteransku kuhinju, ali ne zaziru od čvaraka
Vidi originalni članak

David Skoko (38) i Ivan Zidar (36) nerazdvojni su prijatelji već 20 godina. O Davidovu obiteljskom restoranu emisiju je snimio i slavni kuhar Anthony Bourdain.

Od jeseni u novoj sezoni RTL-ova kulinarskog showa 'Jezikova juha' red u hrvatske restorane uvodit će dvojica vrsnih kuhara iz Pule. Skoko je stjecao znanja o kuhanju u vlastitom restoranu Batelina, koji je jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj. Prije dvije godine ondje je emisiju o delicijama snimao Bourdain. Kolega Ivan Zidar Blico u lipnju se vratio iz Lyona, iz kulinarske škole Paula Bocusea u kojoj je savladao tajne francuske kuhinje.

- Mnogo sam naučio, savladao tehnike kuhanja i pripremanja namirnica te dekoracije jela. Iznenadili su me tamošnji restorani u kojima se jedu jednostavna, domaća jela - kaže Ivan. U Lyonu je, dodaje, isprobao i specijalitete poput kobasice od svinjskih crijeva i kuhanu teleću glavu.

Osoblje mora funkcionirati kao uigrana ekipa, a kod nas često kuhari i konobari ratuju

David za njega kaže da se izvrsno slažu jer Ivan pazi na svaki detalj i usmjerava njegovu raspojasanu energiju.

- S njim se osjećam sigurnije iako se uvijek ne slažemo. Ali volimo isprobavati nova jela i okuse. U šali kažemo da bismo pojeli susjedovu mačku samo ako nam je fino pripremi - ističe David, koji bi htio našim restoranima pokazati da je pozitivna energija pola uspjeha. Iako su stručnjaci za mediteransku kuhinju, ne zaziru od hladetine ni krvavica.

- Ma prase je zakon. Od njega se i te kako mogu pripremiti vrhunska jela - smatra David. Ivan dodaje da se u to uvjerio dok je bio u Francuskoj.

- Oni od svega rade delicije. Iskoriste svaki komad mesa i od njega izmisle neko autohtono jelo - zaključio je.

Ivan Zidar

Prvo jelo koje je pripremio: Rižoto sa šampinjonima
Počeo kuhati: S 15 godina
Izučio zanat: Paul Bocuse u Lyonu
Hobiji: Fotografija i dizajn
Danas kuha: Tematske večere u Puli
Bračni status: Slobodan

David Skoko

Prvo jelo koje je pripremio: Pašta carbonara
Počeo kuhati: Sa 7godina
Izučio ‘zanat’: U obiteljskom restoranu 
Hobiji: Motociklizam
Danas kuha: Restoran Batelina
Bračni status: Oženjen

Macchi: Hrvati su me skroz uništili

Bivši šef i glavna zvijezda 'Jezikove juhe' Stephan Macchi nije prestajao 'grmjeti'. Ogorčen je životom u zemlji u kojoj je nedavno bio velika zvijezda.

- Dosta mi je Hrvatske koja mi je uništila život. Zbog laži o mojem životu izgubio sam mnogo poslova. Sramotno je da sam to doživio baš u Hrvatskoj u koju sam se zaljubio od prvog trenutka kad sam došao. I nakon svega što sam učinio za ovu zemlju, vratilo mi se na najgori mogući način - očajan je bio francuski kuhar.

Macchi je postao zvijezda u Hrvatskoj prije četiri godine kad je u televzijskom showu počeo podučavati vlasnike hrvatskih restorana kako da postanu uspješniji u svojem poslu. Nakon završetka serijala počeo je raditi u restoranu dvorca Siniše Križanca, no suradnja je završila skandalom nakon tri mjeseca. Ljutiti Siniša ga je optužio da je u njegovu dvorcu, umjesto da kuha, navodno organizirao orgije.

- Stephan je ostavio ženu s dvoje djece, a članica osoblja mu je ljubavnica. Svjedočili smo njihovim seksualnim orgijama - rekao je Križanec.

O meni je izrečeno toliko laži, kao da sam najveći neprijatelj ove zemlje, a ja sam zapravo žrtva

Stephan i partnerica Angelika Kolarić unajmili su Bežanec na četiri godine kako bi se u toj kuriji iz 17. stoljeća bavili luksuznim turizmom. Križanec ga je okrivio da mu je ostao dužan 400.000 kuna za najam, a kuhar se pravdao da je novac uložio u obnovu oronulog dvorca. Nakon međusobnog optuživanja Macchi se povukao iz javnosti. Ima tvrtku za savjetovanje u ugostiteljstvu.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ArinaDraženović 04.10.2014.

    Stephan je zadnje đubre,a ovaj David mi je nenadjebiv u svemu,prvenstveno po toplini.

  • 23.08.2014.

    Mediteranska kuhinja je jako dobra, ali i cvarci i kuhinja sjevera, nije losa, naprotiv.

  • Fritza 23.08.2014.

    Nadam se će koncepcija emisije ipak biti malo drugačija i zabavnija od prve jer mi je išlo na živce prenemaganje i očajno glumatanje svih sudionika. Uostalom, sve je to zapravo dobra reklama restoranima kojima kao "ne ide posao"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare