To je to što me zanima!

Obred grličanja: Svećenik je I. Banfić stavio svijeće ispod grla

Na tradicionalni obred blagoslova grla upriličenog za pjevače koji u petak nastupaju na Festi 2012. u Crkvi svetog Vlaha bili su Ivana Banfić, Vladimir Kočiš Zec...
Vidi originalni članak

Uoči dobrotvorne glazbeno-zabavne manifestracije Festa 2012.  povodom blagdana svetog Vlahe i dana Grada Dubrovnika upriličen je obred grličanja, odnosno, tradicionalni obred blagoslova grla. U dubrovačkoj Crkvi svetog Vlaha na obredu, koji se izvodi stavljanjem dviju isprepletenih svijeća ispod grla i vjeruje se da se na taj način štiti od bolesti grla, bili su Ivana Banfić, Vladimir Kočiš Zec, Neda Parmać i Pamela Ramljak iz Femminema, Mirko Fodor i drugi. 

- Po zagovoru svetoga Vlaha, biskupa i mučenika,oslobodio te Bog od bolesti grla i svakoga drugoga zla. – Amen! - izgovarao je svećenik dok je pjevačici blagoslovljenim svijećama doticao grlo.

Sveti Vlaho bio je liječnik tijekom života, a zapamćeno je njegovo čudesno izliječenje dječaka od bolesti grla.

Nakon otvaranja programa u četvrtak nastupom 11 muških i ženskih klapa, posjetitelji će u petak 27. veljače uživati u skladbama Željka Krušlina Kruške te duetima pjevača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Stelex 28.01.2012.

    Kako se zove obred s falusoidnom svijećom??? ... donje grličanje ???? p.čkaranje ???

  • glumac12 27.01.2012.

    hhhhhhhaaaaaaaaa hhhhhhaaaaaaa.........

  • plavči 27.01.2012.

    Jel samo meni ovaj naslov čista debilana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare