To je to što me zanima!

Od Glibodola do Hollywooda: Ljuština je život opisao u knjizi

'NEUMIROVLJIV' Nekoliko dana prije svog službenog odlaska u mirovinu, najdugovječniji kazališni ravnatelj predstavio je knjigu u kojoj je opisao svoju bogatu karijeru
Vidi originalni članak

Uživali smo noćima slušajući Duškove anegdote na račun kojih iskreno vjerujem da je ovo tek prva knjiga u nizu koje Ljuština treba napisati, rekao je jedan od urednika književnog naslova ‘Rasprodano’ Boris Rašeta.

Na predstavljanje knjige o 50 godina dugoj karijeri najdugovječnijeg kazališnog ravnatelja u Hrvatskoj stigli su književnici, glumci, pjevači, političari.

Duško Ljuština (69) na bini Kerempuha objasnio je kako nije siguran hoće li njegova knjiga u cijelosti ispuniti cilj koji joj je namijenio, no svojim čitateljima želi otvoriti razumne alternative te ispraviti neke pogreške.

- Želio sam među ostalim i svojom pričom pokazati primjer skladnog života kakav sam vodio sa svojim ocem unatoč tomu što smo se svjetonazorski razilazili - rekao je Ljuština. Kazališni menadžer nasmijao je okupljene svojim sjećanjima na početak glumačke karijere koja je krenula u Hollywoodu kada je, silom prilika, mijenjao Milu Rupčića u predstavi 'Oslobođenje Skoplja'.

- U New Yorku me Miodrag Krivokapić upitao mogu li odigrati predstavu kako bi on posjetio rođake. Bila je to zadnja predstava na turneji i ja sam je odigrao na Broadwayu - piše Ljuština u svojoj knjizi. Na uspjehu su mu došli čestitati brojni prijatelji i kolege te obitelj predvođena Duškovom miljenicom, unučicom Likom Marijom (1).

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Tigar 74 24.02.2018.

    Fantastična boja glasa :)

  • SAIBABA 24.02.2018.

    Ljustina dobro si se uklopio uz Bandica i dobro vam ide.

  • ludizoki 24.02.2018.

    Najbolji projekt mu je Bosanac frlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare