To je to što me zanima!

Odbacili reviziju Cosbyjevog slučaja, neće odgovarati pred sudom za optužbe 60 žena

Vrhovni sud SAD-a odlučio je da se slučaj Billa Cosbyja neće ponovno otvarati, a seksualni prijestupnik proveo je samo tri godine iza rešetaka, što je za gotovo sve upletene u ovaj slučaj 'sramotna presuda'
Vidi originalni članak

Glumac, komičar i seksualni prijestupnik Bill Cosby (84) osuđen je 2018. na minimalnu kaznu zatvora zbog seksualnog zlostavljanja Andree Constand iz 2004.

Prvi tužitelj odlučio je da neće kazneno goniti Cosbyja, koji je u tijekom svjedočenja priznao da je neprimjereno dodirivao Andreu nakon što joj je dao snažan sedativ bez njezinog pristanka. Godinama kasnije, to svjedočenje korišteno je protiv njega, na što se Cosby žalio te je oslobođen. 

Novi tužitelj okruga Montgomery u Pennsylvaniji, Kevin Steele, zatražio je od suda reviziju oslobađajuće odluke, no ona je odbačena bez obrazloženja. Cosby je tijekom svjedočenja vjerovao da zbog toga neće biti optužen te se korištenje tog svjedočenja smatra protivnom kaznenom pravu, piše Deseret.

VJERUJE U POBJEDU Cosby tuži državu i traži stotine tisuća dolara kao kompenzaciju

Cosbyja je za seksualno zlostavljanje optužilo 60 žena, ali se njihovi slučajevi smatraju zastarjelima pa za njih glumac neće odgovarati.

U izjavi, Andrea je odbacivanje revizije okarakterizirala kao 'razočaravajuću, te onu koja bi buduće žrtve seksualnog zločina mogla obeshrabriti - piše CBS News.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nap* 08.03.2022.

    Zasto.su cekale 30 godina  

  • bree77 08.03.2022.

    pa gdje li ih se našlo 60..... smrdi na udruženje samo takvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare