To je to što me zanima!

Oliver: Kondža ima dušu veliku kao planina Mosor i zna pjevati

Prije samostalne karijere Splićanka je bila vokal grupe Stijene gdje je mogla izraziti rokersku stranu. Tijekom karijere imala je mnoge ponude da se preseli u Ameriku i Njemačku, no sve je odbila
Vidi originalni članak

Splitska pjevačica Zorica Kondža (57) nedavno je proslavila 30 godina glazbene karijere, a sada priprema krajem svibnja, kako kaže, rock poslasticu u zagrebačkom klubu Boogaloo. Gost na koncertu bit će joj kolega Tedi Spalato (64).

TO JE GLAS Zorica Kondža: I 30 godina braka slavit ću u Lisinskom

- Kada netko uspije u toliko godina javne karijere proći bez ikakve i najmanje mrlje onda znate da je riječ o izuzetnoj ženi - kaže Nikša Bratoš (58). Skladatelj joj je u ime glazbene unije 2015. uručio nagradu za doprinos glazbi, a rekao je i da je pjevačica od početaka karijere zbog vokalnih sposobnosti prozvana 'The Voice'.

- Kondža je žena koja voli pjevat, zna pjevat i ima dušu veliku kao Mosor - rekao je glazbenik Oliver Dragojević (70). Dvojac je često nastupao u duetu, a jedne od najdražih pjesama su im 'Sreća je tamo gdje si ti' i 'Ti si moj san'.

Prije samostalne karijere Splićanka je bila vokal grupe Stijene gdje je mogla izraziti svoju rokersku stranu. Tijekom karijere imala je mnoge ponude da se preseli u Ameriku i Njemačku, no sve je odbila zbog, kako tvrdi, odanosti Stijenama i obitelji.

- Malo mi je žao zbog Njemačke, gdje sam trebala nastupati pod imenom Aurora. Ali ne plačem za prolivenim mlijekom, ipak najviše volim svoj Mediteran - rekla je pjevačica. 

Danas se rado sjeti anegdote iz 1985. kada je upoznala gitaristu Marka Knopflera (68), vođu kultnih Dire Straitsa, koji je u gradu pod Marjanom imao turneju 'Brothers in Arms'. 

POHVALE KONDŽI Doris Dragović: Pred mirnom i jakom Zoricom padaju maske

- Bio je oduševljen jelom nakon što ga je probao u restoranu Malo misto, kamo sam ga odvela. I Split mu se svidio - ispričala je Zorica. Osim s njim Kondža se družila s pokojnim Pacom de Lucijom Totom Cutugnom (74), koji se 1990. i 1992. natjecao na Euroviziji.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • menart 17.04.2018.

    Istina. Upoznao sam je osobno i ne mogu opisati kako je ova zena sasvim jednostavna. Prelijepa a o pjesmama sta reci vec prva klasa. Zorice nasa draga daj nam jos lipih pisama. Veliki pozdrav njoj, Oliju i svima na 24sata.

  • 16.04.2018.

    Klis..Stijene i Mišo..pršut..orahovac.Baš jedan dobar glas.. nitko kao Lafica i Lavica Zore ☺Supeeer ! Oli..tako je!👏

  • 16.04.2018.

    Odlična pjevačica...meni najdraža..

Komentiraj...
Vidi sve komentare