To je to što me zanima!

Omiljeni božićni hit brane: Ženu u pjesmi on zapravo 'napastuje'

Pjevačica Lady GaGa i glumac Joseph Gordon-Levitt snimili su 2013. verziju pjesme u kojoj su 'zamijenili' uloge jer su tako željeli ukazati na sve češću problematiku silovanja
Vidi originalni članak

Legendarni božićni klasik 'Baby It's cold outside' napisao je Frank Loesser 1944. godine. Već se godinama vrti po svim mogućim kućanstvima, okupljanjima, radiopostajama i shopping centrima, no pjesma uopće ne govori o Božiću. Iako se zbog prepoznatljive melodije ova pjesma već godinama nalazi na playlistama ljubitelja blagdanske glazbe, njezin tekst govori o potpuno drugačijoj stvari.

FESTIVUS Božić za Grinčeve: Nema bora, poklona ni tradicionalne večere

Muškarac pokušava nagovoriti ženu na seks, a iz stihova se može iščitati kako to nju nimalo ne zanima.

Posebno diskutabilan je stih u kojem ona pita: 'Što je u ovom piću?' ('What’s in this drink?') što daje naslutiti da je on u čašu možda ubacio nešto čemu u istoj definitivno nije mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ova pjesma ima mnogo verzija, a neke od najpoznatijih su one Rayja Charlesa i Betty Carter iz 1981., Toma Jonesa i Cerys Matthews iz 1999. te pjesma Zooey Deschanel i Leona Redbonea koja se našla na soundtracku za film 'Elf'. 

Pjevačica Lady GaGa (34) i glumac Joseph Gordon-Levitt (39) snimili su 2013. verziju pjesme u kojoj su 'zamijenili' uloge jer su tako željeli ukazati na sve češću problematiku silovanja.

ZA BILZERIANA NEMA ZIME Milijunaš čestitao Božić okružen seksi curama: Pozirali golišavi

Promijenili su i stihove, a dok u originalu stihovi glase: 'I really can't stay /But baby, it's cold outside' (Stvarno ne mogu ostati/Ali dušo, vani je hladno'), u novoj verziji glase: 'I really can't stay /Baby I'm fine with that' (Stvarno ne mogu ostati/Ali dušo, to je u redu').

Idi na 24sata

Komentari 3

  • badr hari 26.12.2020.

    to je silovanje stari moj pa ovakvog manijaka u životu nisam vidio. radi joj stvari gore nego sefredi Rocco u svojim akcijskim filmovima

  • roko2023 26.12.2020.

    leftardi

  • eltorbe 25.12.2020.

    Sad kad se jave B.A.B.E.

Komentiraj...
Vidi sve komentare