To je to što me zanima!

On je bio skroz drukčiji od Leta 3: Prvi Hrvat na Eurosongu nije imao šminku, štikle, haljinicu...

Pjesma Eurovizije održala se 1963. u Londonu, a tadašnju Jugoslaviju predstavljao je legendarni Vice Vukov. Ove godine ta je titula prepala riječkim rokerima koji su nas odveli i do finala
Vidi originalni članak

Let 3 je u utorak svojim nastupom osigurao prolaz u finale Eurosonga, a prije šezdeset godina prvi Hrvat nastupio je na istom natjecanju, samo što je tada sve bilo puno drugačije.

POGLEDAJTE VIDEO:

NA POZORNICI U LONDONU Znate li ovu pjesmu? To je bio prvi nastup nekog pjevača iz Hrvatske na Eurosongu 1963.

Te davne 1963. godine tadašnju Jugoslaviju na Euroviziji, koja je održana u Londonu, predstavljao je Šibenčanin Vice Vukov.

Nastupio je s pjesmom Maria Nardellija pod nazivom 'Brodovi', s kojom je u konkurenciji pjesama iz 16 zemalja bio na jedanaestom mjestu iako je na probnom glasanju završio na prvom mjestu.

NIKAD ZADOVOLJNI Gledatelji su svakom sinoćnjem nastupu našli zamjerku: 'Ajde kući, dječače! Nokti su joj jezivi'

Vicu u staroj snimci možemo vidjeti u svečanom crnom odijelu sa mašnom. S druge strane, naši Riječani su izgledali potpuno drugačije na prvoj polufinalnoj večeri.

Šaroliki kaputi, ružičaste kape, tirkizne čizme na visoku petu, bijelo donje rublje, šminka - sve smo to mogli vidjeti na nastupu Leta 3 na ovogodišnjem Eurosongu.

NAVIJAČ ODUŠEVLJEN LETOM 3: 'SEKSI SU'

PRVI U TRENDINGU VIDEO Nakon prolaska u finale izašao i novi remix MAME ŠČ!

Inače, Vice je predstavljao Jugoslaviju i na 'Pjesmi Eurovizije' dvije godine iza s pjesmom 'Čežnja' i zauzeo 12. mjesto u konkurenciji pjesama iz 18 zemalja.

Svoju karijeru Vice je započeo kada su ga 1959. godine pozvali na audiciju za pjevače, nakon koje mu je prišao direktor Opatijskog festivala i ponudio mu nastup. Preminuo je 2008. godine u 73. godini, nakon što je tri godine bio u komi poslije pada niz stepenice u hrvatskom saboru.

POGLEDAJTE VIDEO: LET 3 NASTUPA U DRUGOM DIJELU FINALA

POGLEDAJTE EMISIJU UŽIVO: 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Vanessa89 10.05.2023.

    A jeste našli usporedbu😂pa tako će i za Let 3,2098 reć vidi kako su se lipo oblačili😂

  • Telpekeg 10.05.2023.

    Kako to da je Jugoslavija sudjelovala na Eurosongu? Pa Šugoslavija je bila komunistička zatvorena zemlja, svi smo živjeli u mraku, u ropstvu komunizma, a diktator na listi top 10 zločinaca na svijetu.

  • mirocmrljic 10.05.2023.

    Pa tad su se svi pristojno oblacili

Komentiraj...
Vidi sve komentare