To je to što me zanima!

Ona ruši predrasude: Severina Lajtman prva je Romkinja na naslovnici hrvatskog Ellea

Severina je uspješna studentica dva strana jezika na Filozofskom fakultetu. San joj je upisati glumu na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti
Vidi originalni članak

Hélène Lazareff, Ruskinja rođena u Parizu, pokrenula je krajem 1945. godine ženski časopis koji je postao glavna stvar u domu svake žene u Francuskoj. Htjela je najbolje za svoje čitateljice, cijenila ih je i smatrala da zaslužuju da ih se konačno smatra jakim i neovisnim ženama te aktivnim sudionicama u društvu. 

Jak društveni angažman prati već 80 godina i međunarodna obitelj tog modnog magazina. Tu formuli slijedi i hrvatsko izdanje Ellea na čijoj će se naslovnici popularnog 'September issuea' naći i Romkinja Severina Lajtman, koja je i sama odavno nadišla sredinu u kojoj je odrasla. 

Ta mlada žena ruši sve predrasude i danas je uspješna studentica dva strana jezika na Filozofskom fakultetu, a uz studiranje i rad, kako bi si osigurala egzistenciju, brusi i svoj glumački talent. San joj je upisati glumu na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. 

- Biti na naslovnici međunarodnog časopisa mi zaista puno znači i velika mi je čast što sam dobila priliku. Nisam ni sanjala da ću ikada išta u modnom svijetu raditi, no spontane stvari su mi najbolje i sigurna sam da je ovo jedna od najboljih stvari što mi se događa u životu - rekla je Severina. 

Glavna urednica hrvatskog izdanja Elle, Jelena Veljača, rekla je kako je cijeli broj posvećen različitim identitetima i slavi različitost. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • liliZG2.0 28.09.2023.

    dokaz , kada se izađe iz te kutije predrasuda i običaja koji su već odavno trebali biti izgubljeni u prijevodu, imamo ovako lijepe priče o uspjehu, upornosti i sreći.

  • Pomoćni bagerist 28.09.2023.

    Nemam protiv nikoga ništa, ali to je danas jedna industrija, ne zbog predrasuda nego da više zarađuju veliki brendovi itd.Isto tako danas ćete rijetko pogledati neku seriju koja ima recimo samo osobe crne kože, većina ih ima svih rasa i svih opredjeljenja, i da slažem se da je tako, čovjek je čovjek, ali u svim tim stvarima industriji je samo važna zarada i što više "različite publike", njima sigurno nije stalo do pojedinca..

  • turbo mega ultra 28.09.2023.

    Nazalost ne. ona ne rusi stereotipe niti ih stvara, nju tek iskoristavate kako bi pod izlikom "ravnopravnosti i jednakosti" promovirali osobne stavove svojih sponzora. ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare