To je to što me zanima!

Opaka ostavština Hladnog rata: 'Škole za ubojice' bile su prave

Tijekom tog neugodnog vremena opasnost od lansiranja atomskih bombi bila je visoka, kao što su bili i napadi špijuna i diverzanata. Ti 'operativci' školovali su se u posebnim školama
Vidi originalni članak

Jedno od neugodnijih razdoblja ljudske povijesti svakako je bio i period odmah poslije Drugog svjetskog rata kada su se svjetske sile formirale u dva jasna bloka. S jedne strane bio je NATO, odnosno Sjedinjene Američke Države, dok je drugu stranu činio Varšavski pakt s SSSR-om na čelu.

LJUBAV JE U ZRAKU Ovo je top 10 najromantičnijih i najboljih komičnih filmova

Tijekom tog neugodnog vremena opasnost od lansiranja atomskih bombi bila je nevjerojatno visoka, kao što su bili i napadi špijuna i diverzanata. Takvi 'operativci' školovali su se u posebnim školama. I dok su jedne škole trenirale svoje polaznike u vještinama uništavanja, prikrivanja i demoliranja, druge su se specijalizirale za malo subverzivnije napade.

Pogledajte video

Glavnu ulogu u filmu ima Jennifer Lawrence, uz Joela Edgertona u glavnoj muškoj ulozi. Postava koja im daje podršku puna je hvaljenih glumaca. Tako sporedne uloge imaju Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker kao i oskarovac Jeremy Irons.

Francis Lawrence, redatelj poznatog serijala 'Igre gladi'', sjedi u režiserskoj stolici, a 'Crveni vrabac', u distribuciji Blitza, u naša kina stiže 1. ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Red_army 15.02.2018.

    Kada će više napraviti film o masonu i CIA-inom čovjeku imena gorbačev i njegovoj sabotaži Varšavskog Pakta i samog SSSR-a i tome kako je doveo na ćelo Belaževsku mafiju koja je opljačkala i unazadila sve sovjetske zemlje za 20 godina? To će biti dobar real-life horor. A zaboravih ipak je to Holywood gdje se fantazije uzgajaju uz odobrenje vlade SAD-a a ne reprodukcije stvarnih događaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare