To je to što me zanima!

Otac iz pakla: 'Kevina' i braću tjerao je da postanu zvijezde

Otac ga je maltretirao te je pohlepno kontrolirao i trošio novac koji je dječak zaradio. Kad je Macaulay rekao da više ne želi glumiti, Kit ga je prisiljavao da nastavi karijeru
Vidi originalni članak

Macaulay Culkin (37) je odgojen u brojnoj obitelji. Ima šestero braće i sestara, a otac Kit (73) dječaka je 'bacio' u glumačke vode kad su mu bile svega četiri godine, a debitantski nastup u filmu 'Uncle Buck' imao je kad mu je bilo devet.

Kit je rođen u New Yorku. Otac mu je bio novinar, a majka spisateljica i urednica. Kao tinejdžer radio je na produkciji predstava na Broadwayu te je imao prilike upoznati zvijezde poput Richarda Burtona, Laurencea Oliviera i Anthonyja Quinna.

Od malena je učio plesati balet, a godinama kasnije, u baletnu školu slao je i svog sina Macaulaya. Kitove sestre Bonnie i Candance te njegov brat Terry radili su također u svijetu zabave. Svima im je menadžer bila majka Marian Ethel. 

Tragedije u obitelji

Kit je sa prvom partnericom Adeenom VanWagoner imao kći Jennifer Adamson koja je umrla 2000. od posljedice predoziranja drogom. Imala je 30 godina.

S drugom partnericom, Patriciom Brentrup, ima sinove Shanea (41) , Macaulaya, Kierana (35), Quinna (33), Christiana (31) i Roryja (28) te kćer Dakotu koju je 2008. pregazio auto. Dakota je preminula od teških ozljeda. 

Macaulay nije bio jedino dijete u obitelji koje se bavilo glumom. Kit je još četvero djece uveo u glumačke vode, ali Macaulay je bio najuspješniji.

Svjetsku slavu donijeli su mu 'Sam u kući', 'Richie Rich', a zaigrao je i u spotu 'Black and White' svog prijatelja Michaela Jacksona. Postao je milijunaš do desete godine. Iako se pisalo o njegovoj skladnoj obitelji, prava istina sasvim je drugačija.

Supruga ga optužila za zlostavljanje

Naime, otac ga je maltretirao te je pohlepno kontrolirao i trošio novac koji je dječak zaradio. Kad je Macaulay rekao da više ne želi glumiti, Kit ga je prisiljavao da nastavi s glumom. Ipak, sa 14 je Culkin objavio da se povlači iz glume, a otac je napustio je obitelj.

- On voli kontrolirati. Igrao je igrice kako bi me uvijek smjestio na moje mjesto - govorio je Culkin i dodao kako ga nije često tukao nego da je zlostavljanje bilo psihičko.

Zahtjev za razvod podnijela je majka Patricia (63), a Kita je optužila za alkoholizam, zlostavljanje i nevjeru.

Tada je krenula žestoka borba za skrbništvo, a Kit i Patricia borili su se, naravno i za dječakovo bogatstvo koje je procijenjeno na 11 milijuna dolara. Kada je majka potrošila ogromnu svotu na sudske rasprave, obitelj je živjela na rubu egzistencije.

Ne priča s ocem od 1995. godine

Na kraju je Macaulay uspio blokirao svoje milijunsko bogatstvo od roditelja, no to ga je dovelo do svađe s njih oboje. Macaulay od tad ne priča s ocem koji je prije tri godine zamalo umro od moždanog udara.

- On više nije moj sin, ne zanima me ništa o njemu - izjavio je Kit prošle godine.

Ipak, Kitova nova djevojka, Jeanette Krylowski, priča drugačiju priču. Govori da je odlazio na Macaulayeve nastupe s bendom The Pizza Underground te da mu je slao čestitke nakon koncerata pod pseudonimom.

Uništili ga droga, tablete i alkohol

Posljednjih godina Culkin šokira izgledom. Uglavnom izgleda iscrpljeno i mršavo, a umjesto novih filmskih uloga, veže ga se samo uz skandale. Bio je ovisnik o heroinu, a u veljači 2013. godine navodno je pretjerao s heroinom i lijekovima. Njegovi prijatelji našli su ga prije nego što je bilo prekasno.

Danas tvrdi da je droga za njega prošlost i da konzumira samo marihuanu. Također je izjavio da nije bio teški ovisnik kako su ga opisivali. U bombastičnom članku tabloida Enquirer, autori su tvrdili da je Culkin svoj njujorški stan pretvorio u 'raj za drogiranje' te da je trošio goleme količine novaca. 

- Nisam trošio 6000 dolara (oko 40.000 kuna) mjesečno na heroin. Davao sam puno manje - rekao je svojedobno.

Sada se bavi slikanjem i pisanjem bilješki te živi na staroj slavi.

- Radim sve i svašta, ali u biti besposličarim. Moglo bi se reći da sam već u mirovini pa si mogu priuštiti da živim iz dana u dan - govori Culkin.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • anita789 30.12.2017.

    Još kad se tome dodaju i pedofili koji su ga sigurno dograbili u Hollywoodu šta se drugo od njega moglo i očekivati....

  • mestar 29.12.2017.

    Sto bi onda Kostelici rekli kojima se svi ponosimo da nisu uspijeli a da im nije bilo roditelja nikad nebi postali ono sto su postali nego jdni od tih propalih koji se smucaju po spici da im netko kupi kavu. Tesko je to rec sto je dobro da nekp djete tjeras da uci i;li ga pustit da radi sto hoce isto ce otuzit roditelje ako nesto krene po zlu u zivotu. Najbolje su se snalazila djeca iz siromasnih familija koja su bila razumna da im roditelji ne mogu pomoc financijski i da se moraju sami pobrinut za dzeparac.

  • 29.12.2017.

    Pohlepan otac...

Komentiraj...
Vidi sve komentare