To je to što me zanima!

Otkrili bistu Ivi Gregureviću: 'Godinu dana je prošlo za tren'

Otkrivanju biste nazočili su i članovi organizacijskog odbora 25. Dana hrvatskog filma koji nose naziv Ivo Gregurević na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, liderom HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine
Vidi originalni članak

Ivo Gregurević, glumac koji je nažalost prije godinu dana iznenada preminuo o svome stanu u Zagrebu, još je itekako živ za svoje prijatelje, s kojima je provodio svaki slobodan trenutak. U ponedjeljak su mu otkrili bistu na grobu u Donjoj Mahali kod Orašja, koju je kao i kompletno uređenje groba uradio Ante Jurkić, akademski kipar, veliki prijatelj Ive Gregurevića.

- Nekoliko mjeseci sam radio na izradi biste od bronce. Osim biste koja je teška oko stotinjak kilograma opločen je i grob kojim dominira brončana linija prekinutog života – pojasnio je Anto Jurkić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otkrivanju biste nazočili su i članovi organizacijskog odbora 25. Dana hrvatskog filma koji nose naziv Ivo Gregurević na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, liderom HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine. Vijenac su položili i svijeće zapalili prijatelji glumca, iz Federacije BiH i Vlade Posavskog kantina, te najbliži suradnici i prijatelji glumačkoga doajena.

GODIŠNJICA SMRTI Ivo je otišao, ali uspomene na njega će nam ostati zauvijek

- Godinu dana je prošlo za tren, no on nas je obvezao koliko to bilo teško za većinu Ivinih prijatelja, on je stalno s nama. To smo pokazali i danas kada smo održali sjednicu organizacijskog obora jubilarnih 25. Dana hrvatskog filma Ivo Gregurević. Razgovarajući o Ivi i njegovom iznenadnom odlasku, dogovorili smo se da Udrugu nazovemo njegovim imenom. Ustvrdili smo da smo dva projekta koje smo planirali već realizirali, jedan je ovdje na groblju, a drugi u središtu grada. Za predstojeće Dane hrvatskog filma koji će biti zadnji vikend u kolovozu ove godine planirali smo da imamo gotovu monografiju posvećenju Ivi koju će raditi gospodin Vedran Mlikota s prijateljima iz glumišta kao i svi mi koji možemo pomoći - rekao je Dragan Čović, dodavši da na temelju vremena kojeg je proveo sa slavnim glumcem da je on knjiga nepročitana.

- Očekujemo da početkom ljeta to bude završeno. Danas smo definitivno dogovorili da županija otkupi obiteljsku kuću Ive Gregurevića kako bi se ona transformirala u Muzej Ivo Gregurević. Čini mi se da se ona energija pozitivna unatoč tuzi koju smo imali kada je on umro zadržala i da smo se okupili oko projekata, ne žalujemo, jer Ivo je bio vedar čovjek i na ovo nas je obvezao - naglasio je.

Čović je između ostalog rekao da će trebati ispisati na stotine stranica o Ivi Gregureviću, koji je kratko živio, ali ostavio puno traga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • GOGA SPLIT 07.01.2020.

    Ruzo probudi taj mozak iz kome ...vrhunski glumac?

  • japanokinez 07.01.2020.

    A jesmo lijepo igrali rulet u Branimirovoj.

  • Uragan_1 06.01.2020.

    Gospodine Ante Jurkić. Čestitke na idejnom rješenju grobnog uređaja za našeg velikana. Na žalost svoj profinjenosti njegove struke moram zamijetiti da ste ovakav projekt dali raditi NEstručnoj osobi koja ne poštiva jer NE zna osnove građevinskih pravila kada je kamen u pitanju i još ovako skupi Asoluto Nero.

Komentiraj...
Vidi sve komentare