To je to što me zanima!

Ovog tjedna natjecatelji su se suočili s 'babarogom' Raulom

Dvanaest kandidata ušlo je u novi kulinarski tjedan koji predstavlja zaboravljene recepte Podravine i Međimurja. Ocjenjivao ih je i gost sudac, chef Raul Lajtman
Vidi originalni članak

Novi kulinarski tjedan predstavlja zaboravljene recepte Podravine i Međimurja. Kandidate je ocjenjivao i gost sudac, Raul Lajtman. Ovaj iskusni chef natjecatelje je savjetovao da ne kompliciraju s receptima i ne štede na začinima. Hoće li ga oni poslušati, doznat ćemo već večeras, u novoj epizodi Tri, dva, jedan – kuhaj! u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Treći tjedan kulinarske razglednice Hrvatske posvećen je Podravini i Međimurju, regiji otkud dolazi i natjecateljica Natalija. Pred njom je sada dodatni pritisak ostalih kandidata, ali i članova žirija, koji su uvjereni da će se Natalija tek sada probuditi i pokazati najbolje što zna. Međutim, ni ostalim kandidatima nije lakše jer, kako će Tomislav Špiček reći u emisiji, kao gost sudac dolazi vrhunski znalac međimurskih jela, chef Raul Lajtman.

- Savjetujem vam da se ovaj tjedan ne bojite mojih komentara, već Raulovih. Čuvajte se njega! Ovaj tjedan ja nisam babaroga - poručio je Tomislav kandidatima prije nego li su krenuli na svoj prvi zadatak – kuhanje ričeta ili jamčik variva, nekoć hranu za siromašne, a danas vrhunsku deliciju. 

U jamčik varivo uz ričet obavezno ide i grah, no tu namirnicu nisu koristili Zvonimir, Zlatan, te djelomično Natalija. I dok momci tvrde da grah nije niti potreban takvoj vrsti jela, Natalija je skuhala varivo sa i bez graha. Naime, Nataliju grah podsjeća na teške, ratne dane iz djetinjstva kada su u domu tjednima jeli samo tu vrstu grahorice.

Dugi dio teme dana, bakinog ručka, bio je posvećen vanjkušima, valjkušima ili jastučićima, staroj graničarskoj deliciji za nepce koja se radi od valjanog tijesta s nadjevom po želji. Natjecatelji su ovdje bili puno kreativniji, no problemi se očekuju jer im je izrada tijesta poznata, ali rijetki su kod kuće radili vanjkuše po izvornom receptu.

Željka Klemenčić, članica žirija, na početku je savjetovala natjecatelje da se drže temelja kod pripremanja oba jela, a slično je izrekao i gost sudac, Raul Lajtman.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dhabula6 07.04.2014.

    raul ? no comment

Komentiraj...
Vidi sve komentare